Андреа Поповић ученик генерације у Основној школи "Соколац"

02.06.2022. 15:35
0
ИЗВОР: srna.rs

Андреа Поповић проглашена је за ученика генерације у Основној школи "Соколац", а признање за тај успјех и "Вукова диплома" уручени су јој у оквиру програма "Дан ученичких достигнућа".

Поповићева је данас рекла новинарима да то признање представља њен успјех, али и циљ који је себи поставила на почетку.

Она од наставних предмета издваја математику и физику, у којима се, како је навела, проналазила и учестовала на републичким и регионалним такмичењима.

Андреа је истакла да се већ девет година бави атлетиком и да је свом клубу доносила медаље у скоку удаљ и трчању на 100 метара, док јој љубав према музици и гитари даје снагу да истраје у усклађивању обавеза и да редовно одлази на часове у Нижу музичку школу у Источном Новом Сарајеву.

Поповићева се већ опредијелила за гимназију рачунарско-информатичког смјера на Сокоцу, а потом планира на студиј електротехнике.

Директор Основне школе "Соколац" Ђорђе Рајић рекао је да се при избору ученика генерације, осим успјеха у школовању, узимају у обзир и учешће на такмичењима у знању из наставних предмета, те резултати постигнути у ваннаставним и спортским активностима.

Он је напоменуо да су данас основно образовање у овој установи завршила 102 ученика, од којих је 28 одличних, а међу њима је 10 носилаца "Вукове дипломе", којима су у оквиру програма "Дан ученичких достигнућа" уручена признања и поклон-књиге.

Прослава мале матуре за свршене основце на Сокоцу заказана је за сутра.

Коментари 0
Повезане вијести
Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија О...
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    13h 11m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 7m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    12h 11m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    9h 4m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    11h 1m
    0