Ангелина Топић освојила злато на Свјетском првенству

01.09.2024. 09:20
0
ИЗВОР: Танјуг

На јуниорском Свјетском првенству у атлетици одржаном у главном граду Перуа Лими, српска скакачица увис Ангелина Топић прескочила је у финалу 1,91 метар и освојила златну медаљу.

Ангелина Топић била је без конкуренције у борби за злато на јуниорском Свјетском првенству у Лими и једина је прескочила летвицу постављену на 1,91 метар и сада је објединила титуле европске и свјетске првакиње до 20 година.

Претходно је већ носила епитет најбоље европске скакачице увис у категорији до 18 година, када је, у Јерусалиму, прескочила 1,92.

Слика

Сребрну медаљу у Лими освојила је Изабел Луисон из Аустралије, а бронзану Кармен Брус из Естоније. Обе такмичарке прескочилe су 1,89.

Наступ Ангелине Топић у Лими био је неизвјестан због недавне повреде у квалификацијама на Олимпијским играма у Паризу, али за непуне четири недјеље успjела је да се опорави и врати се у побједничку форму.

Ово је друга медаља за Србију у Перуу, пошто је сребрну освојио Лука Бошковић у скоку удаљ.

Коментари 0
Повезане вијести
Ангелина Топић због повреде неће моћи да скаче у финалу Олимпијских игара Ангелина Топић због повреде неће моћи да скаче у финалу Олимпијских игара
Топић: „У ужасним сам боловима, даље учешће зависи од медицинских прогноза“ Топић: „У ужасним сам боловима, даље учешће зависи од медицинских прогноза“
Ангелина изједначила сопствени рекорд за треће мјесто у Паризу Ангелина изједначила сопствени рекорд за треће мјесто у Паризу
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 7m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 49m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 17m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 38m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 47m
    0