Ангелина Вукосав: Графички дизајн занимање будућности

17.06.2021. 20:58
0
ИЗВОР: Катера

Студент генерације на Академији ликовних умјетности Универзитета у Источном Сарајеву за 2020. школску годину била је Ангелина Вукосав из Невесиња, која је током основних студија на требињској академији, смјер графички дизајн, остварила просјек 9,78.

Ангелина у разговору за портал Катера истиче да је чињеница што се налази међу најбољим студентима у Републици Српској лијеп осјећај, који проистиче из става саме личности према појавном свијету.

- Када знате и када сте свјесни да сте много тога урадили, уложили, били одговорни, упорни, вјеровали у себе, онда ти резултати и дођу, прије или касније, на мјесто на које је требало да дођу. Свака нова награда ме, наравно, радује – истиче Вукосав.

Слика

Фото: Приватна архива

Она каже да је њен циљ током основних студија на Академији ликовних умјетности у Требињу био да уложи што више труда, енергије, упорности и посвећености школовању, те је и сама тако приступила свом образовању.

Одлука да упише студије на Академији ликовних умјетности, на смјеру за графички дизајн, каже, био је због чињенице што воли умјетност и због тога што није неко ко се ограничава у пољу свог истраживања.

- Графички дизајн је једна врста и умјетности и маркетинга, која је примјењива и која се граничи са другим професијама мултидисциплинарно. То је једно од занимања будућности, то је добра прича, реклама и кампања, нешто што те треба привући својим изгледом и поруком – каже Вукосав.

Она каже да је током првог циклуса студија стекла велику количину знања, јер је истовремено истраживала и оно директно, егзактно дизајну, али и оно што се директно тицало креативних ствари и предмета из области умјетности.

Слика

Фото: Приватна архива

- Ја сам паралелно пратила дизајн и умјетност, тако да је процес рада и приступ у односу на област различит и другачији. Дизајн захтјева анализу тржишта, причу, реализацију приче, док се графички дио ради у програмима. Највише волим Adobe Illustrator и комбинујем ручни и компјутерски рад – истиче Вукосав.

Вукосав истиче да је до сада излагала своје радове колективно и самостално. На колективним изложбама излагала је радове из дизајна, фотографије, слике, графике, цртеже и друго.

- Самостално сам излагала цртеже, то су комбиноване технике експресивних пејзажа Херцеговине. Изложбе су биле посјећене, мало је ова ситуација са вирусом пореметила ствари, али је контакт са публиком увијек драгоцијен и вриједан искуства – истиче Вукосав.

Ангелина је тренутно на студијама графичког дизајна II циклуса на Академији ликовних умјетности у Требињу, Универезитета у Источном Сарајеву.

- Паралелно радим на неким занимљивим пројектима и из једне и из друге области. Након мастер студија планирам проширити своје школовање. Стварима приступам креативно, што би негдје био и мој савјет другима. Немојте се ограничавати, играјте се, истражујте, спајајте све области које вас занимају – каже Ангелина.

Она истиче да ће наставити спајати дизајн са књижевношћу, фотографијом, природом, сликом, игром..

Биографија:

Ангелина Вукосав је рођена 1997. године у Невесињу, гдје је завршила основну школу и Гимназију. Основне студије са просјеком 9,78 завршила је на Академији ликовних умјетности, смјер графички дизајн, у Требињу. Тренутно је на мастер студијама.

Добитник је великог броја награда и признања за свој рад као, а неке од њих су и награда за најбољег студента АЛУТ, катедре за  Графички дизајн за 2020. годину, Плакета Универзитета у Источном Сарајеву за изузетан успјех током студија за 2020. годину, награде за најбољег студента “ЈУ Студентски центар Требиње“, награда EU IPAK пројекта Институционалана подршка антикорупцији у БиХ, Плакета "Муса Ћазим Ћатић" за најбољу необјављену пјесму у 2020. години и друге.

 

 

Припремио и разговарао: Миљан Рашевић

Коментари 0
Повезане вијести
Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ
Каменовао суграђанина па угризао полицајца Каменовао суграђанина па угризао полицајца
Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImago Institutions Rankings Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImag...
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    3h 16m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    16h 13m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    14h 35m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    23h 48m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    16h 49m
    3