Анкета: Да ли треба увести скенирање гласачких листића на изборима у БиХ?

08.07.2021. 19:09
4
ИЗВОР: Катера

Изборни процес треба учинити поштеним и транспарентним, а то је неопходно како би била испоштована воља бирача, а не бројача. Политичарима су странци дали задатке, а то су: одстранити дискриминацију, корупцију и крађу гласова из изборног процеса, а као рјешење су предложени електронски скенери. 

Опозиција каже да је увођење скенера кључно питање које се мора ријешити, како би резултати избора били познати у 19:15, одмах по затварању гласачких мјеста, те да се не дозволи могућност да неко краде на изборима и прекраја вољу бирача.

Скенери за власт у Републици Српској су неприхватљиви, сматрају да то није квалитетно рјешење за изборе у БиХ.

Сматрају да је на тај начин могуће манипулисати, иако имамо примјер увођења скенера на изборе у Русији, гдје руски предсједник Владимир Путин након што је гласао на изборима, свој листић носи у скенер и након тога убацује у гласачку кутију.

Слика

Ако може у Русији зашто не би могло и код нас?

Скенирањем листића након гласања било би онемогућено прављење неважећих листића, уписивање нових и дописивање, а брже би се стизало и до резултата. 

Упућени гарантују да нове технологије ће сасвим сигурно донијети нове фер и поштене изборе, а редакција портала Катера пита вас, као бираче и гласаче, шта мислите о томе: Да ли треба увести скенирање гласачких листића на изборима у БиХ?

 

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Nenad Jovančić Miljevići 16.09.2021. 20:10
    Naravno da ovo nikad SNSD neće dozvoliti jer bi istog momenta i oni, i SDA i HDZ momentalno izgubili sve poluge vlasti, to bi im bio definitivan kraj.
  • Generic placeholder image
    Sta ima 09.07.2021. 12:15
    Nema sanse da ovo Dodo dozvoli. Tu bi mu i bio kraj.
  • Generic placeholder image
    Uh 08.07.2021. 23:26
    Volio bih pogledati duel nekoga iz opozicije i pozicije na ovu temu. Bas me zanima sta konkretno bi SNSD sektasi imali kao argument za neuvodjenje skenera...
  • Generic placeholder image
    Hug 08.07.2021. 23:24
    Covjeku sa koef. intelihencije većim od 70 je sve jasno kada cuje Baju kako lupeta da se pomoću skenera kradu izbori. To izjaviti u 21.vijeku je ravno izjavi da koristimo svijeće umjesto sijalica.
Повезане вијести
Омладински музички фестивал Источна Илиџа - онлајн гласање за финалисте Омладински музички фестивал Источна Илиџа - онлајн гласање за финалисте
ЦИК објавио листу, погледајте ко су кандидати за локалне изборе ЦИК објавио листу, погледајте ко су кандидати за локалне изборе
У сусрет изборима: Гледам, слушам, не вјерујем.... У сусрет изборима: Гледам, слушам, не вјерујем....
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 18m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 41m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 14m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 11m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 2m
    0