Анкета: Да ли треба увести скенирање гласачких листића на изборима у БиХ?

08.07.2021. 19:09
4
ИЗВОР: Катера

Изборни процес треба учинити поштеним и транспарентним, а то је неопходно како би била испоштована воља бирача, а не бројача. Политичарима су странци дали задатке, а то су: одстранити дискриминацију, корупцију и крађу гласова из изборног процеса, а као рјешење су предложени електронски скенери. 

Опозиција каже да је увођење скенера кључно питање које се мора ријешити, како би резултати избора били познати у 19:15, одмах по затварању гласачких мјеста, те да се не дозволи могућност да неко краде на изборима и прекраја вољу бирача.

Скенери за власт у Републици Српској су неприхватљиви, сматрају да то није квалитетно рјешење за изборе у БиХ.

Сматрају да је на тај начин могуће манипулисати, иако имамо примјер увођења скенера на изборе у Русији, гдје руски предсједник Владимир Путин након што је гласао на изборима, свој листић носи у скенер и након тога убацује у гласачку кутију.

Слика

Ако може у Русији зашто не би могло и код нас?

Скенирањем листића након гласања било би онемогућено прављење неважећих листића, уписивање нових и дописивање, а брже би се стизало и до резултата. 

Упућени гарантују да нове технологије ће сасвим сигурно донијети нове фер и поштене изборе, а редакција портала Катера пита вас, као бираче и гласаче, шта мислите о томе: Да ли треба увести скенирање гласачких листића на изборима у БиХ?

 

Коментари 4
 • Generic placeholder image
  Nenad Jovančić Miljevići 16.09.2021. 20:10
  Naravno da ovo nikad SNSD neće dozvoliti jer bi istog momenta i oni, i SDA i HDZ momentalno izgubili sve poluge vlasti, to bi im bio definitivan kraj.
 • Generic placeholder image
  Sta ima 09.07.2021. 12:15
  Nema sanse da ovo Dodo dozvoli. Tu bi mu i bio kraj.
 • Generic placeholder image
  Uh 08.07.2021. 23:26
  Volio bih pogledati duel nekoga iz opozicije i pozicije na ovu temu. Bas me zanima sta konkretno bi SNSD sektasi imali kao argument za neuvodjenje skenera...
 • Generic placeholder image
  Hug 08.07.2021. 23:24
  Covjeku sa koef. intelihencije većim od 70 je sve jasno kada cuje Baju kako lupeta da se pomoću skenera kradu izbori. To izjaviti u 21.vijeku je ravno izjavi da koristimo svijeće umjesto sijalica.
Повезане вијести
Нова анкета: Да ли сте против шетања паса у градским парковима? Нова анкета: Да ли сте против шетања паса у градским парковима?
Истекао рок за подношење пријава за учешће на изборима Истекао рок за подношење пријава за учешће на изборима
Савјет министара није одобрио средства за изборе Савјет министара није одобрио средства за изборе
Најчитаније
 • Сокочани ухашени због тешке крађе
  18h 20m
  2
 • Упозорење на невријеме - апел пољопривредницима
  13h 49m
  0
 • СИПА: Ухапшена једна особа због превара у служби
  16h 51m
  1
 • Дојаве о бомбама широм Сарајева
  18h 32m
  0
 • Тридесет година од како су Вукашиновиће убиле комшије
  13h 54m
  2