АНКЕТА: Ко ће освојити Свјетско првенство у кошарци?

29.08.2019. 12:42
1
ИЗВОР: Kатера

Имајући у виду да су многе НБА суперзвијезде прескочиле предстојеће ФИБА Свјетско првенство у Кини, тим САД је рањивији него раније.

Због тога се многи љубитељи кошарке питају да ли тим САД може да трећи пут у низу освоји ФИБА трофеј, што никада није учињено у 69-годишњој историји такмичења.

Иако су Американци и даље велики фаворити, постоје четири екипе које их могу спријечити у освајању титуле.

 1. Србија

Срби имају један од најдубљих и најталентованијих тимова у својој историји. Сматрају се фаворитом број један за побјеђивање тима САД. На основу распореда, могу се суочити са њима само у финалу.

Екипа је пуна талентованих играча на свим позицијама и њихове припремне игре показале су да, на овај или онај начин, могу да превладају препреке и поново стигну до финала.

 2. Шпанија

Иако ће играти без неколико квалитетних играча, већина најбољих шпанских звијезда доступна је за још једно свјетско првенство у кошарци.

Главни тренер Серђо Скариоло зна да је Шпанија, упркос проблемима, способна да се врати у финале први пут од 2006. године.

Иако је тим САД прошле недеље побиједио Шпанију у припремној утакмици (90-81), Шпанци имају могућност да омаме и елиминишу Американце.

 3. Грчка

МВП НБА лиге биће у Кини, а Грчка ће највероватније имати најбоље шансе да се пласира у друго финале у историји и освоји златну медаљу.

Њихова слабост  је  пут за три поена и Грци ће морати да побољшају проценат из меча у меч. У супротном, то их може коштати побједе у нокаут фази.

4. Француска

Француска је у Кину отпутовала без два кључна играча, а то су Томас Хертел и Адриен Моерман. Обојица играча су повријеђена и остаће ван терена неколико мјесеци.

Одбрана ће бити референтна тачка eкипе и неће бити изненађење ако Француска буде имала најбољу дефанзивну линију на турниру.

Без сумње, ипак, имамо и екипе попут Аргентине, Бразила, Нигерије, Литваније, Канаде и Аустралије (која је у припремној утакмици побиједила САД) које би такође могле бити угодна изненађења турнира.

Занима нас ваше мишљење:

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Анонимно 09.09.2019. 23:43
    Tesko da ce Srbija osvojiti, obzirom da su nas Španci poslali na Ameriku u polufinalu...
Повезане вијести
„FIBA“ доживотно суспендовала српског кошаркаша „FIBA“ доживотно суспендовала српског кошаркаша
Србија четврта кошаркашка сила на свијету Србија четврта кошаркашка сила на свијету
Кошаркаши Србије обезбиједили пласман у други круг Свјетског првенства Кошаркаши Србије обезбиједили пласман у други круг Свјетског првенства
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 12m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    13h 26m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    11h 16m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    14h 31m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    9h 14m
    0