Атлетски клуб "Гласинац": Најбитније је да су млади у спорту

06.04.2020. 13:52
0
ИЗВОР: СРНА

Тренер Атлетског клуба "Гласинац" Неђо Ђуровић, који је и најуспјешнији тренер у Републици Српској за 2018. и 2019. годину изразио је жаљење што атлетичари соколачког клуба, који су и репрезентативци Српске и БиХ не могу да наставе успјешно започету сезону, али се нада да ће ситуација изазвана вирусом корона убрзо бити превазиђена.

- Све невоље прођу па и ће и ова, али је најбитније да се млади људи баве спортом, да схвате да је будућност у здравом начину живота, те да су њима развија такмичарски дух - рекао је Ђуровић и честитао свим спортистма Српске и БиХ Међународни дан спорта.

Он је поводом 6. априла - Међународног дана спорта нагласио да су чланови "Гласинца" добро тренирали током зиме и да су већ на самом почетку ове године постигли добре резултате, те навео да је атлетичарка Сара Лучић на дворанским првенствима у Новом Саду и Београду скоком у вис од 85 центиметара најавила успјешну сезону.

Ђуровић је подсјетио да је атлетичар овог клуба Михајло Мемедовић на појединачном првенству БиХ почетком фебруара у Зеници и на Првенству Србије у вишебојима у Боеграду, поставио нове рекорде за јунире у скоку у даљ, резултатом 6,98 метара и у седмобоју за млађе јуниоре са 4.505 бодова.

Према његовим ријечима, Младена Петрушић из "Гласинца", најбоља атлетичарка Српске за 2018. и 2019. те најбољи спортиста општине Соколац за прошлу годину, шампионка Балкана у семобоју, припремала се за нове рекорде у такмичењу на отвореном, али због ове ситуације није наступала.

Тренер соколачког Атлетског клуба истакао је да много очекује и од Александра Лучића, који је међу најбољим бацачима копља у Српској и БиХ.

Ђуровић је нагласио да је "Гласинац" већ дуги низ година међу водећим клубовима БиХ и Републике Српске и већ пет-шест пута проглашени за најуспјешнији клуб општине Соколац,те да ове године обиљежава 20 година од обнављња рада ранијег клуба.

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 49m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    3h 0m
    2
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    18h 46m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    17h 8m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    19h 22m
    3