Аустралијанац припредио сензацију, Надал изгубио у трилеру од готово три и по сата

05.01.2024. 18:30
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Рафаел Надал није се успио пласирати у полуфинале АТП 250 турнира у Бризбејну. Поражен је од домаћег тенисера Џордана Томпсона 5:7, 7:6 (8:6), 6:3 након три сата и 24 минуте игре.

Шпански тенисер први је сет доминантно освојио. Иако је Томпсон први дошао до брејка при резултату 4:3, Надал се експресно вратио и узео сет освојивши четири од пет идућих гемова.

У другом сету, у којем нисмо видјели изгубљене сервисе с нити једне стране, Томпсон се у тај-брејку показао бољим. Спасио је Аустралијанац и три меч лопте које Надал није искористио, од којих су двије биле везане при резултату 6:4 за Надала у тај-брејку.

У трећем сету ипак је на видјело изашао Надалов недостатак играња. Освајач 22 Гренд слема у једном је тренутку затражио и медицински тајм-аут, али успио је изгурати меч до краја. Није познато је ли Надал зарадио неку нову повреду или обновио повреду кука с којом се већ дуже вријеме мучи.

Занимљиво је како се током посљедњег поена у мечу, који је уједно био и најдужи поен, два пута бучно огласила непозната сирена. Срећом, чини се да то није пореметило играче који су фантастичним одмјеравањем снаге закључили овај двобој.

Ипак, треба истаћи да "кривац" за пораз није искључиво Надалово хватање форме, већ изврстан тенис који је Томпсон приказао. У сваком случају, аустралијска публика уживала је у квалитетном тенису, а за освајача 14 Ролан Гароса ово је свакако позитиван искорак, с обзиром на то да је имао прилику играти дуготрајан и врло компетитиван меч.

Томпсон ће у полуфиналу играти против Бугара, Григора Димитрова, преноси "Вечерњи лист".

 

Коментари 0
Повезане вијести
Надал у осмини финала Мадрида Надал у осмини финала Мадрида
Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО) Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
Навијачи згранути цијеном Алкараза и Надала Навијачи згранути цијеном Алкараза и Надала
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    6h 21m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 17m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    21h 1m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    22h 13m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    18h 46m
    0