Аустрија: За Божић и Нову годину без полицијског часа

12.12.2020. 18:56
0
ИЗВОР: Tanjug

Аустријска влада договорила је мјере за предстојеће празнике и дозволиће грађанима више слободе, уз одређена ограничења, али апелује да се мјере поштују.

Аустријски канцелар Себастијан Курц, након разговора са предсједницима покрајина, рекао је синоћ да је договорено да се омогући 24. и 25. децембра прослава Божића за до 10 особа.

- Имајте у виду да вирус не мирује ни за празнике - упозорио је он.

Курц је указао да од 26. децембра поново важе све мјере као и до сада, а то су полицијски час од 20 часова до шест сати ујутро, ограничење контаката, односно приватни сусрети су могући, али само са једним домаћинством.

Он је пренио да се и за Нову годину, то јест 31. децембар привремено ван снаге ставља полицијски час, како би два домаћинства могла заједно дочекати 2021.

- То ограничење од контакта са само једним домаћинством је важно како би спријечили журке, јер би оне за Нову годину биле катастрофа - објаснио је он.

- Неке друге земље ће се за празнике потпуно закључати, неке ће увести цјелодевни полицијски час. Ми покушавамо да омогућимо што више слободе, али уз апел грађанима да се придржавају мјера - указао је Курц.

Додаје да је договорено да покрајине имају могућност да уведу обавезу ношења маски и на отвореном, на свим мјестима гдје се окупљају веће масе људи, као што су трговинске улице и слично. Такође се, према његовим ријечима, уводи обавеза ношења маски на радном мјесту, свуда тамо гдје није могуће одржати дистанцу од најмање једног метра.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Срећна Нова 2024. година! Срећна Нова 2024. година!
Како да спријечите бацање хране за празнике? Како да спријечите бацање хране за празнике?
У Аустрији се срушио мали авион који је летио из Загреба, има мртвих У Аустрији се срушио мали авион који је летио из Загреба, има мртвих
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    23h 2m
    2
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    7h 38m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    6h 54m
    0
  • Данас Марковдан
    11h 20m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    4h 10m
    3