Ауто-пут Сарајево - Београд и аеродром у Требињу засад само обећања

03.01.2022. 12:35
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Ауто-пут Сарајево – Београд кроз БиХ једно је у низу обећања које су дали актуелни представници власти у Републици Српској и ФБиХ у 2021. години, а које није ни близу остварења.

Портал "Истиномјер" активно прати сва обећања која су дали представници власти у БиХ још у октобру 2019. године, када су о градњи ауто-пута Сарајево - Београд говорили предсједници Турске Реџеп Тајип Ердоган и Србије Александар Вучић, као и бошњачки члан Предсједништа БиХ Шефик Џаферовић.

Они су тада у Сремској Рачи озваничили почетак радова на ауто-путу од Београда ка Сарајеву, који би у два правца долазио у БиХ, од Београда преко Кузмина - Сремске Раче па до Бијељине, односно од Београда преко Пожеге и Ужица, ка Вишеграду и даље према Сарајеву.

Према писању Истиномјера, почетком децембра 2020. године, министар транспорта и комуникација БиХ Војин Митровић је рекао да би се ауто-пут требао почети градити у прољеће 2021. године.

У новембру исте године, "Аутопутеви Републике Српске" расписали су тендер вриједан 304 милиона КМ за пројектовање и изградњу једне дионице ауто-пута Вукосавље - Рача, међутим траса која би требала ићи кроз Брчко дистрикт још увијек није дефинисана, пише "Истиномјер".

Међу највећим обећањима власти у Српској је и дугогодишњи пројекат аеродрома у Требињу, који Влада Републике Српске "реализује" дуги низ година уназад.

Од 2020. године у ту причу укључила се и Влада Србије, а градоначелник Требиња Мирко Ћурић је чак обећао јавности први лет са требињског аеродрома крајем 2021. године.

Авиони са требињског аеродрома не да нису полетјели или слетјели, него његова градња није ни почела, а министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић је да ће у 2022. години почети градња овог аеродрома.

Коментари 0
Повезане вијести
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ
Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    10h 7m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    11h 22m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    17h 13m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    15h 40m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    17h 32m
    0