Бабаљ: Грађани данас испаштају због Додикових неиспуњених обећања према Американцима

08.02.2024. 15:05
0
ИЗВОР: katera.news

Дарко Бабаљ, посланик СДС-а у ПД ПС БиХ, поручио је да грађани Републике Српске не треба да испаштају због „дилова“ које праве политичари, а приликом посјете помоћника државног секретара САД Џејмса О'Брајена могао се стећи закључак да је било свакаквих договора и обећања.

Он је подсјетио да је Милорад Додик некада био веома близак са званичницима САД са којима сада размјењује ријечи критике.

 - Мало је изненадио неуобичајен тон дипломатије САД у изјавама О’Брајана, али на крају закључак свега онога о чему се разговарало је да је неко некада преузео неке обавезе. Те обавезе су требале бити давно ријешене у име свих нас, мислећи на народе Републике Српске и Федерације. Међутим очито је да у тим односима неко некога вара из различитих мотива - наводи Бабаљ.

Очигледно је, додаје он, да нешто не штима или шуми на тим фреквенцијама између преузетих и извршаваних обавеза.

- Шта су они договорили ја то не знам, као ни како то да су они били прије блиски, а па сада нису. Ипак знам да је проблем ако неко увлачи Републику Српску у те дилове. Ми треба да будемо трезвени и кажемо нема ништа од тих проблема, али има други проблем јер се бојим да са овим режимом на челу идемо у једну тоталну изолацију и то није добро за грађане Републике Српске - наводи Бабаљ и додаје:

- Додик је изненађен реакцијом америчког званичника, јер није очекивао тако оштру критику некога ко је, како је Додик рекао за Обрајена, био само пискарало у ћошку док је он договарао свој спектакуларни долазак на власт.

Онда када је су О'Брајен, Олбрајтова, Ескобар били сервилни према политици коју је Додик водио тада, каже Бабаљ, а то је 1998. године када је са два посланика долазио на власт, он се није љутио и није био жустар и драматичан у оваквим одговорима.

Бабаљ наводи да нема ниједног питања које је суштински важно за живот грађана у Републици Српској а да су грађани  задовољни односом власти према њему.

Он каже да власт како би скренула пажњу са тих ствари изнова подиже тензије и врти исте теме.

- Власт треба да направи прави амбијент да даје подстицаје младим људима, да обезбиједи добро школовање,  здравствени сектор онакав каква грађани очекују, али видимо да тога нема. На подручју западног Балкана у Републику Српску долази најмање инвестиција - напомиње Бабаљ.

Коментари 0
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    18h 3m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    16h 58m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    11h 46m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    12h 52m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    21h 20m
    0