Babalj: Građani danas ispaštaju zbog Dodikovih neispunjenih obećanja prema Amerikancima

08.02.2024. 15:05
0
IZVOR: katera.news

Darko Babalj, poslanik SDS-a u PD PS BiH, poručio je da građani Republike Srpske ne treba da ispaštaju zbog „dilova“ koje prave političari, a prilikom posjete pomoćnika državnog sekretara SAD Džejmsa O'Brajena mogao se steći zaključak da je bilo svakakvih dogovora i obećanja.

On je podsjetio da je Milorad Dodik nekada bio veoma blizak sa zvaničnicima SAD sa kojima sada razmjenjuje riječi kritike.

 - Malo je iznenadio neuobičajen ton diplomatije SAD u izjavama O’Brajana, ali na kraju zaključak svega onoga o čemu se razgovaralo je da je neko nekada preuzeo neke obaveze. Te obaveze su trebale biti davno riješene u ime svih nas, misleći na narode Republike Srpske i Federacije. Međutim očito je da u tim odnosima neko nekoga vara iz različitih motiva - navodi Babalj.

Očigledno je, dodaje on, da nešto ne štima ili šumi na tim frekvencijama između preuzetih i izvršavanih obaveza.

- Šta su oni dogovorili ja to ne znam, kao ni kako to da su oni bili prije bliski, a pa sada nisu. Ipak znam da je problem ako neko uvlači Republiku Srpsku u te dilove. Mi treba da budemo trezveni i kažemo nema ništa od tih problema, ali ima drugi problem jer se bojim da sa ovim režimom na čelu idemo u jednu totalnu izolaciju i to nije dobro za građane Republike Srpske - navodi Babalj i dodaje:

- Dodik je iznenađen reakcijom američkog zvaničnika, jer nije očekivao tako oštru kritiku nekoga ko je, kako je Dodik rekao za Obrajena, bio samo piskaralo u ćošku dok je on dogovarao svoj spektakularni dolazak na vlast.

Onda kada je su O'Brajen, Olbrajtova, Eskobar bili servilni prema politici koju je Dodik vodio tada, kaže Babalj, a to je 1998. godine kada je sa dva poslanika dolazio na vlast, on se nije ljutio i nije bio žustar i dramatičan u ovakvim odgovorima.

Babalj navodi da nema nijednog pitanja koje je suštinski važno za život građana u Republici Srpskoj a da su građani  zadovoljni odnosom vlasti prema njemu.

On kaže da vlast kako bi skrenula pažnju sa tih stvari iznova podiže tenzije i vrti iste teme.

- Vlast treba da napravi pravi ambijent da daje podsticaje mladim ljudima, da obezbijedi dobro školovanje,  zdravstveni sektor onakav kakva građani očekuju, ali vidimo da toga nema. Na području zapadnog Balkana u Republiku Srpsku dolazi najmanje investicija - napominje Babalj.

Komentari 0
Povezane vijesti
Bodiroga na odavanju počasti za 3.267 ubijenih Srba u Kravici: SDS uvijek sa svojim narodom Bodiroga na odavanju počasti za 3.267 ubijenih Srba u Kravici: SDS uvijek sa svojim narodom
SDS ide na izbore bez obzira što je račun ugašen SDS ide na izbore bez obzira što je račun ugašen
Ovo je spisak 47 pojedinaca i firmi iz BiH na američkoj „crnoj listi“ Ovo je spisak 47 pojedinaca i firmi iz BiH na američkoj „crnoj listi“
Najčitanije
 • Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
  19h 24m
  15
 • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
  22h 13m
  0
 • Meteorolozi upozorili: Pripremite se za snijeg večeras
  12h 14m
  0
 • U toku potraga za nestalim Miodragom Cvanićem
  18h 0m
  0
 • Nataša uspješno operisana: Oporavak zavisi i od naše pomoći (FOTO)
  10h 3m
  0