Бабаљ: Нека СНСД објасни занатлијама зашто прије хране за своју породицу, морају да плате ПДВ Зорану Тегелтији

05.10.2023. 13:48
3
ИЗВОР: katera.news

Дарко Бабаљ, посланик у Представничкомдому Парламента БиХ, осврнуо се на одбијање СНСД да повећа праг за улазак у ПДВ са 50 хиљада КМ на 100 хиљада КМ. 

Он истиче да СНСД глуми патриотизам и игра се бојкота у државним институцијама када треба повећати праг за улаз у ПДВ и помоћи грађанима, док „када треба да засједну у фотељу“ Управе за индиректно опорезивање БиХ, не смета им да усвајају „реформске“ законе којим се преносе надлежности Републике Српске на државни ниво.

- Врхунац лицемјерја су јучерашње изјаве челника СНСД-а да нема усвајања закона док се не усвоји Закон о Уставном суду БиХ. Само дан раније на Савјету министара БиХ, СНСД је са својим коалиционим партнерима из ФБиХ раздијелио нове функције у агенцијама, а само мјесец дана раније, да би се додворили међународној заједници, усвајали су „реформске“ законе који преносе надлежности Републике Српске - подсјетио је Бабаљ.

Он је додао да је Занатско-предузетничке комора Републике Српксе која запошљава 50 хиљада људи, и окупља 25 хиљада пословних субјеката у Републици Српској упутила  захтјев да се повећа праг за улазак у ПДВ са 50 хиљада КМ на 100 хиљада КМ.

Такође, подсјетио је да је СДС ту иницијативу преточио у закон који је јуче СНСД одбио да усвоји, како каже, глумећи лажни патриотизам преко џепова људи који својим радом пуне буџет Републике Српске.

Бабаљ је додао да су представници Занатско-предузетничка коморе, објашњавајући тежак положај у којем се због увезене инфлације нашла наша земља, чак тражили су да лимит уласка у ПДВ буде 120 хиљада КМ имајући у виду да је тај праг у Србији око 133 хиљада КМ а у Хрватској око 78 хиљада КМ. 

- Наш приједлог је био средња мјера пракси из региона, којом се штите привредници али и буџети БиХ, Републике Српске и наших општина. Јучерашња сједница Дома народа БиХ је показала да је једина конзистентна политика СНСД-а лажно србовање преко леђа грађана који вриједно раде и вуку нашу земљу напријед. Нека данас објасне занатлијама зашто прије него што нахране своје породице морају да плате ПДВ Зорану Тегелтији - закључио је Бабаљ. 

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Tito 26.11.2023. 16:15
    A ovaj nam nije na grbači!!??
  • Generic placeholder image
    Igor 06.10.2023. 08:28
    Mora da si SDS-ovac i to tvrdi
  • Generic placeholder image
    Lažne patriote 05.10.2023. 18:12
    Po ko zna koji put SNSD je pokazao da im je važan samo njihov džep, a narod ko j...
    Narod ih je doveo, narod će ih skinuti sa grbače, što prije to bolje...
Повезане вијести
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    21h 21m
    9
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    12h 16m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    21h 27m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    13h 42m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    21h 35m
    0