Бабаљ поручио Додику: Недопустиво је користити име Војске РС за политичка поткусуривања

17.12.2021. 13:50
2
ИЗВОР: Катера

 

Посланик СДС-а у НСРС Дарко Бабаљ, коментаришући Додикову изјаву да је спреман одустати од формирања Војске РС, каже да док је за праве борце и патриоте Војска Републике Српске светиња, она је за Милорада Додика, била и остала, предмет за политичка поткусуривања.

Он додаје да је за истинска борце понижавајуће гледати на који начин неко ко није био са њима када се стварала Република Српска сада користи име Војске Републике Српске.

- Недавно смо од Додика чули да би се у року од неколико мјесеци могла формира Војска Републике Српске. Помињао је и демилитаризацију БиХ и смањење броја припадника Оружаних снага. Сад изјављује да је спреман одустати од формирања Војске РС - подсјетио је Бабаљ.

Он је позвао Додика да грађанима Републике Српске јасно и недвосмислено каже да ли Војску РС намјерава формирати или не.

- Ако то не намјерава тражим од њега да из поштовања према погинулим борцима Војске РС више не помиње њено име на страначким кружоцима и пријемима - поручио је Бабаљ.

Он каже да је однос Додика и СНСД према питању постојања Војске РС од Дејтона до данас био неискрен.

- Треба подсјетити да су својевремено Додик и СНСД бјесомучно водили кампању 'Војско, вољно!', с циљем укидања редовне војне обавезе, односно демонтирања тада постојеће Војске Републике Српске - рекао је Бабаљ.

 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    ВРС 18.12.2021. 14:12
    Ко не храни своји војску храниће туђу. Мудрост откако је свјета и до краја постојања планете.
  • Generic placeholder image
    A 17.12.2021. 17:54
    Neumorni su pojedini koji misle da su pametni i da ce nesto pametno reci a u stvari samo doprinose tragediji od drustva I naroda.
    Nije ni cudo zasto svi bjeze odavde.
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    14h 12m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 56m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    7h 41m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    4h 40m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    4h 46m
    0