Бабаљ: Режим да одговори зашто је од 750 пребројаних бирачких мјеста нерегуларности било на 630

20.10.2022. 13:48
1
ИЗВОР: katera.news

Дарко Бабаљ, предсједник Градског одбора СДС-а Источно Сарајево и Дарко Берјан, члан Градског одбора ове странке, одржали су још једну конференцију за новинаре у Источној Илиџи, а како су раније најавили, јавност ће наставити информисати о свим нерегуларностима које су се десиле у току изборног дана.

Он је подсјетио да је, према подацима које у СДС-у имају, дошло до великог броја неправилности које су утврђене приликом поновног бројања гласања у Главном центру за бројање у Сарајеву.

Бабаљ је рекао да је у Приједору обрађено 110 од 112 бирачких мјеста, те да су на 80 утврђене нерегуларности.

- Чудно је и то што недостају два пакета са врећама и гласачким материјалом из Приједора, који нису ни обрађени – додаје он.

Како истиче, на бирачком мјесту 023 А, Милорад Додик је имао 43 гласа, а након поновног бројања 23.

На бирачком мјесто 023 Ц, Додик је раније имао 30 гласова, а након новог бројања 15. На бирачком мјесту 057, Тривићева је раније имала 0 гласова, а након поновног бројања 88 - рекао је Бабаљ.

Он додаје да на бирачком мјесту 058 има више попуњених листића од броја грађана који су гласали.

- Позивамо представнике режима да јавно кажу како је могуће да су приликом поновног бројања на 750 бирачких мјеста, неправилности уочене на 630 – поручио је Бабаљ.

Она каже да је то питање на које људи из режима треба да одговоре, а не да разним дезинформацијама и теоријама завјере плаше грађане Републике Српске.

- Ми из СДС упорно позивамо режим да кажу откуд толике неправилности, уочене приликом поновног бројања гласова за предсједника Републике Српске. Они немају одговор зато што су свјесни и знају да је нерегуларности било и то се може чути и у изјавама њихових функционера. Видимо  и да су из неких градских изборних комисија најавили подношење оставки и поставља се питање зашто би то радили ако су радили у складу са законом – рекао је Бабаљ.

Бабаљ је поручио да ће СДС наставити да аргументовано износи доказе о, како наводе, изборној крађи која се десила и да ће истрајати у намјери да одговорни за то буду санкционисани.

- То радимо чињеницама и аргументима и битно је да грађани знају да ни на једно питање које смо поставили ЦИК-у и режиму нисмо добили одговор. Наше податке нико није покушао да побије зато што се не бавимо инсинуацијама и трачевима разних аналитичара и режима, него се бавимо аргументима и чињеницама - истакао је Бабаљ.

Дарко Берјан је поручио да ће СДС наставити да у континуитету објављује неправилности уочене приликом избора.

- Позивамо све функционере СНСД-а да, ако имају чињенице којим би демантовали СДС,  то и учине. Умјесто да то чине они настоје скренути пажњу са нерегуларности које су се десиле на изборима – рекао је Берјан.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Deki 20.10.2022. 14:36
  Ajde da je sve istina što kažeš zašto netražite pare kojeste dali vašim posmatraćima da vam vrate jer očigledno da su taj dan svi pespavali a dobili su 100km
Повезане вијести
Берјан: Понашање савјетника предсједника Српске без осуде кабинета у којем ради Берјан: Понашање савјетника предсједника Српске без осуде кабинета у којем ради
Миличевић: Опозиционе партије имају исти циљ - промјена лоше власти у Српској Миличевић: Опозиционе партије имају исти циљ - промјена лоше власти у Српској
СДС неће пристати на кориштење бонских овлаштења СДС неће пристати на кориштење бонских овлаштења
Најчитаније
 • Хавана - торта над тортама
  7h 10m
  1
 • Горио аутомобил у Источној Илиџи
  7h 45m
  0
 • Ухапшени приликом примопредаје четири килограма кокаина
  18h 46m
  0
 • Александри Илић потребна помоћ да оде на бањско лијечење
  19h 53m
  0
 • Фирма „Еуро-експрес“ запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
  1h 37m
  0