Бабаљ: За тренутно безвлашће најодговорнији је Радован Вишковић

24.08.2022. 11:07
0
ИЗВОР: katera.news

Дарко Бабаљ, предсједник Одбора за безбједност Народне скупштине Републике Српске, истакао је да је за тренутно безвлашће најодговорнији Радован Вишковић, премијер Републике Српске.

- Да ли је могуће да након признања инспектора МУП-а Републике Српске да је у пртљажнику службеног аутомобиле преко границе превезао опасног криминалца из Црне Горе, имамо мук премијера Републике Српске Радована Вишковића - упитао је Бабаљ.

Он је изјавио да је дошло вријеме за преузимање одговорности.

- Све што се у посљедње вријеме дешава око нас, од убиства начелника Службе криминалистичке полиције у Приједору, покушаја убистава, учешће полицајаца у пљачкама, предмета “Скај апликације”,  указује на то да велике криминалне групе имају подршку одређених структура у полицији, али и самом врху власти – тврди Бабаљ.

Према његовим ријечима, у нормалним земљама након оваквих дешавања и признања припадника полицијских структура о умјешаности у криминалне радње, падале би владе, а премијери подносили оставке.

- Шта да очекују грађани Српске, какву заштиту или безбједност након оваквих сазнања? Да ли је први човјек Владе Републике Српске свјестан коју одговорност има према грађанима?- пита Бабаљ.

Он истиче да СДС већ дуги низ година упозорава и на повезаност дијела власти са нарко картелима и криминалним радњама.

- Све ово што се данас дешава, обични грађани знају већ дуги, дуги низ година. Овдје је очит примјер да нарко картели морају имати подршку у одређеним структурама власти. Ово је поражавајуће за Републику Српску. Нисмо се борили и крв проливали да бисмо данас ми, наша дјеца, мајке и очеви живјели у Мексику или Колумбији. Борили смо за Републику Српску у којој ћемо имати наду, перспективу, будућност. За то нам је потребна безбједност - истакао је Бабаљ.

Он је позвао на одговорност, али и пружио подршку честитим полицајцима и представницима правосудних институција који поштено и професионално раде свој посао. 

Коментари 0
Повезане вијести
Бабаљ: Грађани данас испаштају због Додикових неиспуњених обећања према Американцима Бабаљ: Грађани данас испаштају због Додикових неиспуњених обећања према Американцима
Бабаљ: Нека СНСД објасни занатлијама зашто прије хране за своју породицу, морају да плате ПДВ Зорану Тегелтији Бабаљ: Нека СНСД објасни занатлијама зашто прије хране за своју породицу, морају да плате ...
Бабаљ коментарисао Стевандићево писмо: Народ вам неће опростити Бабаљ коментарисао Стевандићево писмо: Народ вам неће опростити
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    16h 49m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 33m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    10h 18m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    7h 17m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    7h 23m
    0