Babalj: Za trenutno bezvlašće najodgovorniji je Radovan Višković

24.08.2022. 11:07
0
IZVOR: katera.news

Darko Babalj, predsjednik Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske, istakao je da je za trenutno bezvlašće najodgovorniji Radovan Višković, premijer Republike Srpske.

- Da li je moguće da nakon priznanja inspektora MUP-a Republike Srpske da je u prtljažniku službenog automobile preko granice prevezao opasnog kriminalca iz Crne Gore, imamo muk premijera Republike Srpske Radovana Viškovića - upitao je Babalj.

On je izjavio da je došlo vrijeme za preuzimanje odgovornosti.

- Sve što se u posljednje vrijeme dešava oko nas, od ubistva načelnika Službe kriminalističke policije u Prijedoru, pokušaja ubistava, učešće policajaca u pljačkama, predmeta “Skaj aplikacije”,  ukazuje na to da velike kriminalne grupe imaju podršku određenih struktura u policiji, ali i samom vrhu vlasti – tvrdi Babalj.

Prema njegovim riječima, u normalnim zemljama nakon ovakvih dešavanja i priznanja pripadnika policijskih struktura o umješanosti u kriminalne radnje, padale bi vlade, a premijeri podnosili ostavke.

- Šta da očekuju građani Srpske, kakvu zaštitu ili bezbjednost nakon ovakvih saznanja? Da li je prvi čovjek Vlade Republike Srpske svjestan koju odgovornost ima prema građanima?- pita Babalj.

On ističe da SDS već dugi niz godina upozorava i na povezanost dijela vlasti sa narko kartelima i kriminalnim radnjama.

- Sve ovo što se danas dešava, obični građani znaju već dugi, dugi niz godina. Ovdje je očit primjer da narko karteli moraju imati podršku u određenim strukturama vlasti. Ovo je poražavajuće za Republiku Srpsku. Nismo se borili i krv prolivali da bismo danas mi, naša djeca, majke i očevi živjeli u Meksiku ili Kolumbiji. Borili smo za Republiku Srpsku u kojoj ćemo imati nadu, perspektivu, budućnost. Za to nam je potrebna bezbjednost - istakao je Babalj.

On je pozvao na odgovornost, ali i pružio podršku čestitim policajcima i predstavnicima pravosudnih institucija koji pošteno i profesionalno rade svoj posao. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Babalj: Građani danas ispaštaju zbog Dodikovih neispunjenih obećanja prema Amerikancima Babalj: Građani danas ispaštaju zbog Dodikovih neispunjenih obećanja prema Amerikancima
Babalj: Neka SNSD objasni zanatlijama zašto prije hrane za svoju porodicu, moraju da plate PDV Zoranu Tegeltiji Babalj: Neka SNSD objasni zanatlijama zašto prije hrane za svoju porodicu, moraju da plate ...
Babalj komentarisao Stevandićevo pismo: Narod vam neće oprostiti Babalj komentarisao Stevandićevo pismo: Narod vam neće oprostiti
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    23h 18m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    16h 0m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 33m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    18h 7m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    23h 52m
    3