Бајден помијешао Путина и Зеленског, Трампа и Херисову (ВИДЕО)

12.07.2024. 10:45
6
ИЗВОР: Агенције/srna.rs

Предсједник САД Џозеф Бајден је током обраћања након Самита НАТО-а у Вашингтону представио предсједника Украјина Владимира Зеленског као предсједника Русије Владимира Путина, док је америчког потпредсједника Камалу Херис замијенио са бившим предсједником Америке Доналдом Трампом.

Бајден је направио грешку током посљедњег дана самита НАТО-а у Вашингтону, само сат времена прије своје прес конференције која је названа "бити или не бити" за његову кампању, јер га све већи број политичких савезника и донатора позива да се повуче из трке за нови мандат шефа државе.

Закључујући уводно излагање, Бајден је дао ријеч Зеленском рекавши  "Сада желим да дам ријеч предсједнику Украјине, који има толико храбрости колико и одлучности", а затим додао "Даме и господо, предсједник Путин".

Зеленски је, како наводе западни медији, остао у потпуном чуду након што га је Бајден назвао именом руског предсједника против кога ратује.

Пошто се у публици чуло негодовање, Бајден је схватио грешку и исправио се ријечима: "Побиједићемо предсједника Путина, предсједниче Зеленски" и "Толико сам фокусиран на то да побиједимо Путина".

Бајден је касније на прес-конференцији, послије самита НАТО-а у Вашингтону, направио још један лапсус.

- Слушајте, не бих изабрао потпредсједника Трампа да буде потпредсједник да није квалификована да буде предсједник, тако да почнимо с тим – рекао је одговарајући на питање новинара Ројтерса да ли има повјерења у Камалу Харис, актуелну потпредсједницу САД.

Нови лапсуси осамдесетједногодишњег предсједника САД додатно ће подстаћи забринутост око његове менталне способности и вјероватно додатно угрозити његову предсједничку кампању, наводи Ројтерс.

Агенција додаје да се свака изјава предсједника САД, који је у дјетињству муцао, помно прати послије његовог лошег наступа у дебати са републиканским противкандидатом Доналдом Трампом (78).

Више демократских сенатора и заступника Представничког дома затражило је након дебате од Бајдена да се повуче из изборне трке.

Бајден је на конференцији за новинаре након самита поменуо Путина чак 20 пута. Он је презиме Путин изговорио шест пута, а име руског предсједника 14 пута док је одговарао на питања новинара.

Амерички предсједник је током конференције, која је трајала око један час, поменуо Русију 20 пута, Украјину 23 пута, а Кину 16 пута, пренио је ТАСС.

Бајден је током конференције нагласио да није спреман за директан разговор са Путином, јер "не види практичан разлог за то у овом тренутку".

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    Skijaš 14.07.2024. 00:35
    Svi muslimani svijeta su na strani pravde i Rusije osim ovih naših izroda u BiH-u. Jedino oni ližu dupe Americi. Valjda naviklo lizat pa ne zna drugačije.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 14.07.2024. 00:20
    Oj ture, Aljo ti je primjer budale, a imaš ih još. A ti ne bi tako govorio o Predsjedniku Rusije da nije lijepog straha. Strah je nezgodna stvar, samo se ipak treba na vrijeme dozvati pameti, ako se dozovete možda bude i za vas prostora, pogledaj Čečene.
  • Generic placeholder image
    Ivan 13.07.2024. 21:26
    Obična izlapela matora drtina, njegova demencija i senilnost uzima sve više maha
  • Generic placeholder image
    Realista 12.07.2024. 15:00
    Ima i većih budala...kao onaj botoksirani kepec iz Kremlja
  • Generic placeholder image
    Savjesni gradjanin 12.07.2024. 14:40
    Pomješo vodu i ulje
  • Generic placeholder image
    Skijaš 12.07.2024. 13:58
    Kakva budala!
Повезане вијести
Бајден одустао од предсjедничке трке Бајден одустао од предсjедничке трке
Бајден: Ја сам поносна црнкиња (ВИДЕО) Бајден: Ја сам поносна црнкиња (ВИДЕО)
Њујорк Тајмс: Бајден забринут за своју кандидатуру Њујорк Тајмс: Бајден забринут за своју кандидатуру
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    21h 48m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    21h 50m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    18h 2m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    20h 53m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    20h 47m
    0