Бањалучанин који болује од карцинома пјешке кренуо у Београд на операцију

28.10.2023. 14:46
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Са једним руксаком на леђима и великом вјером у себе Бањалучанин Бране Моравац (54) кренуо је јутрос пјешке из Бањалуке у Београд.

Ову причу невјероватном чини чињеница да Моравац има рак и да је кренуо управо на операцију.

- Моја борба траје четири године. Имао сам већ двије операције, ова на коју идем је трећа. Добро сам поднио терапије и тренутно се добро осјећам. Иако се болест стално враћа, не губим наду и вјеру у оздрављење. Рак је упоран, али ја сам упорнији - рекао је Моравац за УНА ТВ.

Како наводи, дуго се спремао за овај пут пјешачивши свакодневно око 20 км, а вјерује да ће му требати скоро двије седмице да стигне до Београда. Каже да га у овом подухвату нису сви одмах подржали, али његова воља и жеља су биле јаче од брига и стрепњи.

- Циљ ми је да мотивишем друге да остварују своје снове и жеље, те да поручим да ништа није немогуће. Нарочито желим да покажем да рак не мора да значи крај и да никакве дијагнозе и стања не треба да нас отпишу - рекао је Моравац.

У складу с тим, мотивисан једном кампањом из Србије, на свом руксаку одштампао је крилатицу "Рак је излечив".

Надамо се да ће сви који га препознају на путу, стати да га поздраве, пруже подршку, а можда и помоћ у виду одмора или преноћишта.

Коментари 0
Повезане вијести
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће
Путин: Ускоро вакцина против рака Путин: Ускоро вакцина против рака
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    5h 57m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    5h 39m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    23h 7m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    20h 14m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    6h 33m
    1