Бањалучанки двије године затвора: Сипала помоћнику директора отров у кафу

27.07.2023. 09:41
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Нина Нинковић (58) из Бањалуке, оптужена за покушај убиства тровањем помоћника директора Републичког педагошког завода Слађане Танасић, осуђена је данас у Окружном суду Бањалука на двије године затвора.

Благоје Драгосављевић, судија, изјавио је да је оптужена била свјесна да сипањем отровних супстанци, може угрозити живот оштећене.

Са друге стране, утврђено је да количина отровних супстанци није била довољна да се изазове смрт, па је оптуженој изречена казна од двије године затвора. Као отежавајућа околност наведена је упорност оптужене, која је у три наврата улазила у канцеларију оштећене, те јој сипала отровне супстанце, међу којима је био и мравоцид- жохароцид.

Тужилаштво је, подсјетимо, теретило Нину Нинковић да је од 8. до 21. децембра прошле године у просторијама Педагошког завода у два наврата улазила у канцеларију коју користи Слађана Танасић те јој је у кафу сипала средство које може проузроковати смрт, јер садржи натријев хипохлорит.

То средство се, како се наводи у оптужници, налази у слободној продаји у средствима за чишћење, дезинфекцију и избјељивање.

Према оптужници Танасићева 8. и 9. децембра 2022. године кафу није попила због сумњивог мириса. Даље се додаје да је Нинковићева 21. децембра у кафу сипала “мравоцид-жохароцид”.

Нинковићева је након тога ухапшена, а “тровање” кафе је снимљено надзорном камером која је убачена у канцеларију Танасићеве.

Пише: Никола Морача

Коментари 0
Повезане вијести
За обљубу малољетне ћерке седам година затвора За обљубу малољетне ћерке седам година затвора
Смањена казна осуђеном за обљубу три дјевојчице Смањена казна осуђеном за обљубу три дјевојчице
Производи који су повучени у Хрватској нису на тржишту БиХ Производи који су повучени у Хрватској нису на тржишту БиХ
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    10h 16m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    9h 11m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    3h 59m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    13h 33m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    5h 5m
    0