Бањалука: Комшијска слога помаже Бојанићима

02.03.2021. 11:48
0
ИЗВОР: Глас Српске

Мјештани Бистрице организовали су се да помогну породици Ранка Бојанића која је у недјељу остала без крова над главом након што им је у пожару изгорјела кућа и столарска радионица.

У ватреној стихији изгорјели су приземље и кров, а спрат куће је прилично оштећен, али, на срећу, није било страдалих. Током пожара у радионицу је ушла Ранкова супруга Љиљана, коју је из објекта захваћеног ватром спасио комшија Милорад Јанковић.

Јанковић каже да је извукао Љиљану из пожара запаљене косе.

- Молим све да помогну породици Бојанић у несрећи која их је оставила без крова над главом - рекао је Јанковић.

Предсједник Мјесне заједнице Бистрица Жељко Ковачевић казао је за “Глас Српске” да су се мјештани одмах по гашењу пожара организовали и на различите начине притекли у помоћ Бојанићима.

- Организујемо различите видове помоћи породици, у њима учествују и правна и физичка лица, од прикупљања прилога и пакета помоћи до чишћења згаришта - казао је Ковачевић.

Додао је да су се мјештани окупили и организовали у великом броју, те да заједничким трудом и радом чисте остатке, након чега ће бити утврђено да ли је кућа за санацију или за рушење.

Нагласио је да планирају да се обрате Скупштини града за помоћ, као и компанији “м:тел” како би се отворио хуманитарни број.

Рођак Маринко Бојанић испричао је да је власник куће Ранко Бојанић све сам стекао, мукотрпно радећи читав живот.

- Све је нестало у трену, кућа и више од 50 кубика суве грађе - казао је Маринко.

У Ватрогасној бригади Бањалука рекли су да ће се прави узрок пожара знати након што се оконча истрага и заврше вјештачења. Старјешина Ватрогасне јединице Мирослав Малинић навео је да су изгорјели приземље и кров, те да је и спрат куће доста оштећен.

Додао је да је у том објекту било доста материјала који лако гори.

Комшија Милорад Јанковић позвао је све да помогну овој породици коју је задесила несрећа.

- Штета је тотална, изгорјела је кућа, радионица и пилана, уништено је све што су Љиљана и Ранко Бојанић стицали годинама - рекао је један комшија.

Отворен је рачун у НЛБ банци, тако да ће и грађани из иностранства моћи помоћи породици уплатом на број жиро-рачуна БА39560998164064567. Број рачуна за КМ валуту је 562-099-81640678-65.

Ватрогасци

Према наводима очевидаца, пожар је избио око осам часова, а ватрогасци су дошли одмах по дојави, међутим, кући није било спаса.

Ватра која је, према незваничним информацијама, избила у столарској радионици ватрогасцима је пријављена око осам часова.

- На терену су била два ватрогасна возила и осам ватрогасаца, а убрзо су као подршка стигле колега са још два возила - казали су у Ватрогасној бригади Бањалука и додали да су око 14 часова успјели да угасе пожар.

Коментари 0
Повезане вијести
Мајка првих четворки у историји Бањалуке: Личе, али већ им сада видим различиту нарав Мајка првих четворки у историји Бањалуке: Личе, али већ им сада видим различиту нарав
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Радник пао са зграде, тешко повријеђен Радник пао са зграде, тешко повријеђен
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    21h 46m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    21h 53m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    18h 35m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    13h 13m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    13h 45m
    0