Беба хитно транспортована из Фоче у УКЦ Бањалука

12.12.2022. 17:46
3
ИЗВОР: srna.rs

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске и љекари Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Српске данас су, у сложеним метеоролошким условима, извршили веома захтјеван ваздушни медицински транспорт 40 дана старог дојенчета из Фоче у Бањалуку.

Директор Хеликоптерског сервиса Бобан Кустурић изјавио је да је у данашњем транспорту сваки минут транспорта био одлучујући.

– Ријеч је о беби код које је дијагностификовано акутно затајење дисања и која је под потпуним мониторингом, на механичкој вентилацији, транспортована из Фоче за УКЦ у Бањалуку на даље лијечење – нагласио је Кустурић.

Упркос веома тешкој дијагнози и сложеним метеоролошким условима, рекао је Кустурић, захваљујући професионалности, стручности, посвећеност и спремности тима Службе за војно-медицински транспорт, који чине ваздухопловно-техничко особље Хеликоптерског сервиса и медицинско-техничко особље УКЦ Републике Српске, извршен је изузетно захтјеван 65. ваздушно-медицински транспорт у овој години.

Данашњи ваздушно-медицински транспорт бебе од свега 40 дана још је једна потврда оправданости набавке транспортних инкубатора у породилиштима широм Српске у оквиру донаторске вечери “С љубављу храбрим срцима” која ће бити одржана под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, 26. децембра у Бањалуци.

Педијатри из Невесиња, Требиња, Зворника, Источног Сарајева, Градишке, Добоја, Бијељине, Фоче и Бањалуке исказали су потребу да се у породилиштима широм Српске обезбиједе транспортни инкубатори и тако омогући савремен неонатални транспорт.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    re nitro 13.12.2022. 09:01
    Ne daj bože da tebi zatreba,jedan život vredi više od svog njihovog bahaćenja
  • Generic placeholder image
    Nitro 12.12.2022. 18:51
    Sta je jos kusturic odvezo za banjaluku osim te jadne bebe i kolike troskove prave sa helikopterima mogu kupiti opremu koja fali UKC Foca i ostalim bolnicama ,a ne da prave promociju helikopterskog servisa fuj dudukovci
  • Generic placeholder image
    Bože 12.12.2022. 18:43
    Šteta što se nije moglo iz budžeta države izdvojiti za nabavku potrebne opreme, ne znam koliko ovaj narod više može izdvajati za sve ove humanitarne akcije
Повезане вијести
У Српској рођено 18 беба У Српској рођено 18 беба
Наредних дана промјенљиво, сутра могући јачи пљускови и град Наредних дана промјенљиво, сутра могући јачи пљускови и град
Сутра обиљежавање 32 године од смрти 12 беба Сутра обиљежавање 32 године од смрти 12 беба
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    9h 23m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    9h 40m
    2
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    10h 16m
    3
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    4h 20m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    8h 45m
    0