Бебе из земљотресом погођених подручја евакуишу предсједничким авионом

14.02.2023. 11:45
0
ИЗВОР: Анадолија

Још 15 беба које имају до једне године, предсједничким авионом транспортовано је у Анкару из земљотресима погођених регија на југу Турске.

Како је потврђено из Министарства здравља Турске, свакој од беба додијељена је по једна дадиља, а транспорт група прати више доктора. Транспорт дјеце погођене земљотресом, али и других повријеђених наставља се обављати свим расположивим летјелицама, а за транспорт беба је одређен предсједнички авион "ДАП".

Посљедња група беба је смјештена у Градску болницу Етлик, у главном турском граду Анкари.

Два разорна земљотреса јачине 7,7 и 7,6 степени по Рихтеру 6. фебруара погодила су јужне дијелове Турске с епицентром у провинцији Кахраманмараш, а бројне спасилачке екипе и даље предано раде на акцијама потраге и спашавања људи заробљених у рушевинама зграда.

Коментари 0
Повезане вијести
Мајка првих четворки у историји Бањалуке: Личе, али већ им сада видим различиту нарав Мајка првих четворки у историји Бањалуке: Личе, али већ им сада видим различиту нарав
Вртоглаве цијене опреме за бебе: Просјечна колица 1.300, креветац и до 700 КМ Вртоглаве цијене опреме за бебе: Просјечна колица 1.300, креветац и до 700 КМ
Српска богатија за 24 бебе Српска богатија за 24 бебе
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    20h 55m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    18h 57m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    17h 50m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    17h 55m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    16h 58m
    1