Беч: Отворена српска библиотека са више од 5.000 наслова

19.12.2020. 21:50
0
ИЗВОР: СРНА

Српска библиотека са више од 5.000 наслова отворена је данас у Бечу, а књиге су доступне свим припадницима српске дијаспоре.

Отварање библиотеке организовано је Српски центар уз поштовање свих епидемиолошких мјера, у присуству ограниченог броја људи.

Амбасадор Србије у Аустрији Небојша Родић рекао је да су библиотеке и раније постојале у српским удружењима у Бечу, али да је ово у Српском центру највјредније и представља матицу библиотечког фонда, који ће бити доступан свима.

Библиотечки фонд чине књиге које су дијелом дариване из Конзуларног одјељења Амбасаде Србије у Бечу, неке су донација Службеног гласника, а дио је стигао као поклон од Народне библиотеке Србије и Библиотеке града Београда.

- Сада у Бечу, у коме живи велики број наших сународника, имамо простор у коме су књиге, различите тематике, жанрова, доступне сваком - рекао је Родић.

Члан Управног одбора Српског центра Никола Осмокровић рекао је да су у том удружењу задовољни да су им услови коначно дозволили да отворе библиотеку са више од 5.000 наслова.

Првобитно је било планирано да библиотека буде отворена 13. марта, али је одгођено због епидемија корона вируса, преноси Радио-телевизија Војводине.

Српски центар је удружење чији је циљ промоција српског културног стваралаштва умјетника из матичних држава, али и културних стваралаца који живе у Аустрији, а постоји од 1995. године.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Бечка полиција трага за женама са снимка Бечка полиција трага за женама са снимка
МУП Србије упутио хитан апел Србима у Бечу МУП Србије упутио хитан апел Србима у Бечу
Најстарија спалионица отпада у Бечу прославила 60 година постојања Најстарија спалионица отпада у Бечу прославила 60 година постојања
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    18h 43m
    0
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    13h 40m
    4
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    19h 0m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    18h 5m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    19h 36m
    5