Бећиревића прогласити непожељном особом у Српској

07.04.2023. 15:28
5
ИЗВОР: srna.rs

Одбор борачких организација Сарајевско-романијске регије тражи да се бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић прогласи персоном нон грата у Источном Сарајеву и Републици Српској јер вријеђа српски народ.

Одбор је на данашњем састанку закључио да ће овај захтјев упутити Влади и институцијама Републике Српске.

Предсједник Одбора Жељко Лалић рекао је да ће се формирати правни тим који би се бавио изјавама бошњачких политичара у којима вријеђају српски народ.

Лалић је навео да ће у наредном периоду Одбор позвати на састанак политичаре са подручја Сарајевско-Романијске регије и представнике Републике Српске на свим нивоима власти како би изнијели мишљење о оваквим и сличним изјавама.

Предсједник Борачке организације "Илиџански борац" Горан Шеховац рекао је да Бећиревићеве изјаве не доприносе помирењу свих народа у БиХ.

- Тражићемо да не може ући ни у једну институцију Републике Српске, ни локалну ни државну јер овакви, непожељни људи не треба да ходају по Српској - рекао је Шеховац.

Он је истакао да Бећировићева политика, који и послије 30 година измишља и даје квалификације да је неко фашиста, не води БиХ напријед, због чега ће она увијек бити најгора од свих држава бивше Југославије.

- Ми из Источног Сарајева шаљемо поруку мира, ми смо против сваких злочина и то смо у Републици Српској показали, да сви који су починили ратне злочине одговарају за то, али тражимо да одговарају и злочинци који су убијали по свакој згради у сарајевским насељима - рекао је Шеховац.

Члан Скупштине Борачке организације Републике Српске Михајло Парађина истакао је да политичко Сарајево и 27 година послије Одбрамбено-отаџбинског рата још није спремно прихватити реалност да постоји Република Српска, а изјаву Бећировића је окарактерисао као неистиниту и неморалну, те оцијенио да би било паметно да се извини људима.

Он сматра да за овакве Бећировићеве изјаве постоје два разлога - узимање дневно политичких поена, устаљена пракса бошњачких функционера, те ревидирање историје.

Предсједник Одбора породица погинулих бораца општине Источно Ново Сарајево Гордана Драгаш рекла је да су Бећиревићеве изјаве прешле све границе, те упитала да ли је могуће да такви људи сједе на највишим функцијама.

Она сматра да у дипломи Бећировића не треба да пише занимање већ "србомрзац".

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић јуче је током обиљежавања Дана ослобођења Сарајева у Другом свјетском рату у изјави за медије Србе упоредио са фашистима.

Коментари 5
 • Generic placeholder image
  Srboljub 09.04.2023. 13:57
  Opet turad miješaju kruške i jabuke, naši problemi naša stvar. Teza da se samo brinemo o našoj korupciji i drugim našim grdnim nevoljama a nipošto o neohandžarskim nasrtajima je teza koju prikrivene fesli ustaše poturaju. Još bi trebalo da vam se vjeruje kako vas brinu naše socijalne nevolje. Nikad se podlosti nećete moći riješiti.
 • Generic placeholder image
  Rade 09.04.2023. 13:25
  Pa, kad si Laliću takav patriota, zašto '92. godine ne ode u ratnu jedinicu sa svojim drugovima, nego si otišao u radnu obavezu, i sada pjeniš i pozivaš se na borce. Imaš li imalo ljudskog morala. Kako te bolan nije sramota...
 • Generic placeholder image
  Нереална објективност 07.04.2023. 22:32
  После одликовања у Дервенти, мислим да Бећировић има велике шансе да буде на челу борса, према тренутном стању на терену...
 • Generic placeholder image
  Soko 07.04.2023. 19:37
  Ja, koji ste vi jadovi...gadite mi se...fuj
 • Generic placeholder image
  Jebovason 07.04.2023. 18:11
  Fala Bogu pa ste sve svoje probleme riješili. Samo je Bećirović problem. A to što je većina boraca i porodice poginulih gola sirotinja a dezerteri, kriminalci i tokmaci vladaju i svakodnevno se bogate bez ikakvih skrupula i granica, to je uredu.
Повезане вијести
Из амбасада мук на Бећировићево величање Дудаковића и "часну" борбу Из амбасада мук на Бећировићево величање Дудаковића и "часну" борбу
Амбасада Русије: Осудити антидејтонске изјаве Дениса Бећировића Амбасада Русије: Осудити антидејтонске изјаве Дениса Бећировића
Кључа незадовољство бораца Кључа незадовољство бораца
Најчитаније
 • Хавана - торта над тортама
  7h 32m
  1
 • Горио аутомобил у Источној Илиџи
  8h 7m
  0
 • Ухапшени приликом примопредаје четири килограма кокаина
  19h 8m
  0
 • Александри Илић потребна помоћ да оде на бањско лијечење
  20h 15m
  0
 • Фирма „Еуро-експрес“ запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
  1h 59m
  0