Берјан: Због гасификације гријање почиње у новембру

14.10.2023. 10:59
5
ИЗВОР: srna.rs

Предузеће "Топлана-ИНС" Источно Ново Сарајево почеће сезону гријања почетком новембра због реконструкције котловнице и гасификације топлане, изјавио је Срни директор овог предузећа Дејан Берјан.

- Топлане у Источном Новом Сарајеву раде реконструкцију котловнице и прелазе на нови енергент - природни гас. Користићемо алтернативно гориво лож уље јер мијењамо мазут који је био прије. У току су радови за машински и електро-грађевински дио - рекао је Берјан, истичући да ће након реконструкције котловница имати већи капацитет и снагу од 20 мегавата.

Предузеће "Топлана-ИНС" грије око 900 станова и 30 институција и установа у Источном Сарајеву или укупно око 70.000 метара квадратних.

- Цијена гријања остаће на прошлогодишњем нивоу, али ће каснити почетак сезоне. Знамо да сезона почиње 15. октобра, послали смо обавјештење корисницима уз септембарски рачун и замолили их за разумијевање с обзиром на то да се ради на највећем енергетском пројекту и да нећемо слати октобарски рачун - појаснио је Берјан.

Директор "Сарајево-гаса" Источно Сарајево Недељко Елек и Берјан потписали су 6. септембра уговор о реконструкцији и гасификацији топлане, чија је вриједност шест милиона КМ. Планирано је да радови буду завршени до 25. октобра.

Коментари 5
 • Generic placeholder image
  Igor 15.10.2023. 22:48
  Ma otidji te do kotlovnice i pogledaj te, još nisu stigli kotlove, kada će ih montirati i pustiti u rad, za 10 dana čisto sumljam, tako sa nema grijanja do decembra, sva vam čast.
 • Generic placeholder image
  teo 14.10.2023. 20:18
  @skijas Direktor se ovdje pita bas kao ti i ja. Elek dosao, rekao idemo sa gasifikacijom i to je to.
  Vrijednost procijenjena na 4 miliona, on rekao piši 6. Sve po standardnom planu zgrtanja para vladajuce strukture.
 • Generic placeholder image
  Ccc ... 14.10.2023. 17:49
  Nece oni nju pustiti u rad ni do početka decembra ... Ne znam sta na to kaže polupismeni inženjer Jovčić ...
 • Generic placeholder image
  Исток 14.10.2023. 17:31
  Они бар имају топлану, а ми на Источној Илиџи имамо... ништа.
 • Generic placeholder image
  Skijaš 14.10.2023. 16:28
  Bravo direktore konju jedan! Potpisati ugovor o rekonstrukciji toplane 06.septembra može samo kompletan idiot. Nekada su komunisti takve odmah hapsili.
Повезане вијести
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Поскупљење гаса због раста цијена на свјетском тржишту, а не због "Енергонивеста" и "Сарајево-гаса" Поскупљење гаса због раста цијена на свјетском тржишту, а не због "Енергонивеста" и "Сарај...
Од 1. јануара гас скупљи за 3,9 одсто у ФБиХ Од 1. јануара гас скупљи за 3,9 одсто у ФБиХ
Најчитаније
 • Ударио дјевојку, излетио го из куће па пропао у подрум и погинуо
  7h 5m
  0
 • Традиционална моба косача код Васковића (ВИДЕО)
  9h 42m
  0
 • Ухапшен помагач терористе Фатона Хајризија
  12h 44m
  0
 • Маршом одбране на Илињачу почела манифестација „4. август - да се не заборави“ (ФОТО)
  9h 53m
  0
 • Данас Свети Прокопије
  12h 48m
  0