Бесплатна школа скијања на Јахорини за дјецу соколачког вртића

24.02.2020. 11:08
0
ИЗВОР: Srna

Група од 26 малишана из соколачког вртића у наредних пет дана похађаће бесплатну школу скијања на Јахорини у складу са споразумом постигнутим са шест општина у саставу града Источно Сарајево, рекла је директор ове установе Биљана Косорић.

Према њеним ријечима, малишани из ове установе учествују у програму бесплатног скијања већ трећу годину у сарадњи са Олимпијским центром "Јахорина", Владом Републике Српске, градом Источно Сарајево и општином Соколац.

Она је навела да ће дјеца одлазити на Јахорину у пратњи четири васпитачице и да ће на планини боравити од 10.00 до 14.00 часова.

-Наша дјеца из средње и старије вртићке групе ове године користиће погодност одласка на Јахорину од данас до 28. фебруара. Омогућени су им бесплатан превоз и ски-карте- рекла је Косорићева новинарима.

Милена Делић, мајка дјетета које похађа вртић, похвалила је овај програм, наводећи да ће дјеца провести пет дана на Јахорини, гдје ће учити скијати уз професионалне инструкторе и ски-опрему.

-Многи родитељи никад не би могли послати дијете на Јахорину и зато овај користан пројекат треба искористити- истакла је Делићева.

Споразум који омогућава бесплатно скијање за дјецу са подручја града Источно Сарајево потписан је почетком јануара на Јахорини.

Са начелницима шест градских општина споразум је потписао директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић у присуству премијера Републике Српске Радована Вишковића и градоначелника Источног Сарајева Ненада Вуковића.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    4h 59m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    12h 5m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    10h 32m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    6h 14m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    12h 24m
    0