Бесплатни офталмолошки прегледи руских стручњака у болници „Србија“ у Источном Сарајеву

17.12.2019. 19:54
0

Организација „Руска хуманитарна мисија“ из Русије, уз подршку амбасаде Русије у Босни и Херцеговини и Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, организовала је пројекат под називом „Мобилна болница“, којим је планирано да се у болници „Србија“ у Источном Сарајеву, уз помоћ нових апарата из Русије, обаве прегледи у области Офталмологије.

Руски стручњаци, у сарадњи са докторима из болнице „Србија“, обављаће бесплатне прегледе 18. и 19., као и 21. и 22. децембра за све становнике Сарајевско-романијске регије, у периоду од 9 до 15 часова радним данима, а до 13. часова викендом. Прегледи ће се одржати у Поликлиници, у офталмолошкој амбуланти болнице „Србија“.

Слика

Прегледи ће се обављати и 20. децембра у Зворнику, као и 23. децембра у Фочи.

Шеф одјељења за болничку здравствену заштиту у Министарству здравља Републике Српске Милан Латиновић истакао је да је споразум са „Руском хуманитарном мисијом“ потписан у Београду 2018. године, а тим споразумом је, поред овог пројекта, реализован и сличан пројекат у Дому здравља у Билећи.

Директор Болнице „Србија“ Небојша Шешлија изразио је велику захвалност представницима руске амбасаде, Руске мисије и Министарству здравља Републике Српске што су одредили да баш болница у Источном Сарајеву буде домаћин руским стручњацима из области Офтламологије.

Слика

– На наше задовољство, наши доктори ће имати прилику да сарађују са руским стручњацима, и да савладају додатне вјештине. Апарати који ће бити кориштени у овом периоду, остаће још 6 мјесеци на располагању нашим докторима, који ће сами моћи обављати прегледе – истакао је Шешлија.

Руководилац представништва „Руске хуманитарне мисије“ др Михаил Бондар нагласио је да овим пројектом Организација гради заједничку будућност у областима медицине, а овакви пројекти ће се наставити и у будућности.

Коментари 0
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    8h 59m
    0
  • Слани мафини
    18h 20m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    20h 15m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    18h 9m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    12h 38m
    3