Без заразе код запослених и корисника дома "Натура"

18.09.2020. 14:01
0
ИЗВОР: СРНА

Ретестирањем је утврђено да корисници и запослени у Дому за старија лица "Натура" у Палама, њих око 80, нису заражени вирусом корона, те ова установа од данас поново почиње да ради.

Вршилац дужности директора "Натуре" Бојан Марковић рекао је Срни да су ова лица без знакова који би указивали на инфективна обољења, те да им је Институт за јавно здравство Републике Српске јутрос дао сагласност за пријем нових корисника у Дом, чији је рад дужи период био обустављен због појаве епидемије.

-Од данас крећемо да радимо - истакао је Марковић и изразио наду да ће ускоро бити омогућено и родбини да посјећује ближње у Дому, уз физичку дистанцу и употребу маски и рукавица.

Он је истакао да је од почетка епидемије свакодневно вршена дезинфекција просторија Дома, као и појачана контрола и хигијена прехрамбених намирница и режим послуживања оброка током цијелог дана.

Марковић је додао да су се заражени корисници налазили на посебном одјељењу, док су они са тежим и непредвидивим компликацијама лијечени у Болници "Србија" у Источном Сарајеву, а запослени су били у кућној изолацији.

Према његовим ријечима, примјеном прописаних мјера од Института за јавно здравство и свакодневним мониторингом корисника, уз љекарски надзор са клиничким терапијским протоколом, опоравак у условима изолације протекао је уредно. 

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 51m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    11h 49m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    20h 15m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    18h 30m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    20h 9m
    0