Бициклисти из Источног Сарајева се вратили кући са ходочашћа манастиру Острог

13.06.2021. 17:28
0
ИЗВОР: Катера

Чланови Удружења ампутираца и њихови пријатељи, бициклисти из Источног Новог Сарајева вратили су се са ходочашћа ка манастиру Острог, који су посјетили и поклонили се моштима Светог Василија Острошког Чудотворца протеклих дана.

Предсједник Удружења Срђан Јеремић каже за портал Катера да су на овом ходочашћу учествовали и њихови пријатељи са дјецом, млади бициклисти, који су са њима возили од Источног Сарајева преко Шћепан Поља, Никшића до Острога.

Слика

Полагање вијенца на споменик погинулим борцима/Фото: Приватна архива

- Ходочашће је трајало три дана, а на путу ка манастиру Острог посјетили смо манастире Заграђе и Пиву и скит Светог Јована у Јован долу. Најмлађи учесник овогодишњег бициклистичког ходочашћа био је Василије, који има шест и по година - каже Јеремић.

Међу најмлађима били су и Михајло од 9, Ненад од 11, Наташа и Јован од по 14 година старости. 

Ходочасници су на путу ка Острогу свратили до Никшића, гдје су одали почаст и положили вијенац на споменик погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинских ратова 1991-1995.

Ово ходочашће је имало и хуманитарни карактер, бициклисти су за сваки пређени километар донирали по 1 КМ за помоћ Удружењу "Оплемени срце" из Источног Сарајева. 

Коментари 0
Повезане вијести
Јован Катић стари-нови начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић стари-нови начелник општине Источно Ново Сарајево
У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 KM У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 KM
Данас откривање и освештање споменика “Бели анђео” у Источном Новом Сарајеву Данас откривање и освештање споменика “Бели анђео” у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Земни остаци Јована Дучића сахрањени у Требињу
    20h 0m
    8
  • Родитељ гађао флашом директора школе зато што није могао да довезе дијете до саме школе!?
    15h 18m
    0
  • Са тржишта БиХ се повлачи аргета паштета чији је рок 10. септембар 2027. године
    13h 41m
    0
  • Бора Станковић - "Сликар" пролазности живота и људске трагике
    14h 12m
    0
  • СИПА ухапсила пет особа
    18h 34m
    0