Бициклисти из Источног Сарајева се вратили кући са ходочашћа манастиру Острог

13.06.2021. 17:28
0
ИЗВОР: Катера

Чланови Удружења ампутираца и њихови пријатељи, бициклисти из Источног Новог Сарајева вратили су се са ходочашћа ка манастиру Острог, који су посјетили и поклонили се моштима Светог Василија Острошког Чудотворца протеклих дана.

Предсједник Удружења Срђан Јеремић каже за портал Катера да су на овом ходочашћу учествовали и њихови пријатељи са дјецом, млади бициклисти, који су са њима возили од Источног Сарајева преко Шћепан Поља, Никшића до Острога.

Слика

Полагање вијенца на споменик погинулим борцима/Фото: Приватна архива

- Ходочашће је трајало три дана, а на путу ка манастиру Острог посјетили смо манастире Заграђе и Пиву и скит Светог Јована у Јован долу. Најмлађи учесник овогодишњег бициклистичког ходочашћа био је Василије, који има шест и по година - каже Јеремић.

Међу најмлађима били су и Михајло од 9, Ненад од 11, Наташа и Јован од по 14 година старости. 

Ходочасници су на путу ка Острогу свратили до Никшића, гдје су одали почаст и положили вијенац на споменик погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинских ратова 1991-1995.

Ово ходочашће је имало и хуманитарни карактер, бициклисти су за сваки пређени километар донирали по 1 КМ за помоћ Удружењу "Оплемени срце" из Источног Сарајева. 

Коментари 0
Повезане вијести
Вуковцима бесплатно полагање возачког испита Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Радно вријеме за републичке празнике у општинама Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Радно вријеме за републичке празнике у општинама Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    10h 27m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    10h 9m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    11h 3m
    3
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    7h 58m
    0
  • Три жене заражене ХИВ-ом током козметичког третмана
    11h 40m
    1