БИГ БЕН: Ученици све чешће траже помоћ код праћења „online“ наставе

12.04.2021. 13:27
0
ИЗВОР: Катера

Онлајн образовање оставило је тешке посљедице на цијеле генерације, кажу из Едукативног центра Биг Бен.

И сами су, за вријеме затварања били приморани да наставу организују на даљину. Кажу да су се трудили да та настава највише личи оној физичкој: часови су трајали као и обично, сви ученици су присуствовали и дјеца нису била препуштена родитељима и самима себи – учило се на часовима као и до сада. 

ПОМОЋ У УЧЕЊУ ПО ШКОЛСКОМ ПРОГРАМУ 

Све чешће ученици траже инструктивну наставу, посебно како се ближи крај школске године. Помажемо им при учењу српског и енглеског језика, математике, а доступан је и професор разредне наставе за млађе полазнике. Радимо по школском програму, индивидуално или у групама. 

ПРИПРЕМА ПРВАЧИЋА 

Организовали смо припремну наставу за основце, суботом и недјељом по два сата, цијенећи да је предшколско образовање веома важно.

Дјеца се морају навићи и научити да уче; научити односу и одговорности према школи, бонтону, односу према наставнику, али и другим ученицима, према радној средини, те према домаћим задацима.

Корона ситуација је затворила врата предшколских установа, а цијеле генерације дјеце су пропустиле тромјесечно предшколско образовање. 

Слика

Фото: Уступљена фотографија 

МОНТЕСОРИ ШКОЛИЦА 

Забаву и учење по Монтесори васпитној методи у Биг Бену могу потражити полазници узраста од 3 до 6 година и то сваки или сваки други дан. Montessori је метод учења познате италијанске педијатрице Марие Монтесори, а заснива се на самосталности дјеце у свакодневном животу, са мотом "Помози ми да урадим сам".

Учионица је опремљена тако да су сви предмети у њој доступни дјетету, те безбједни и лаки за коришћење. Инсистира се на активностима из свакодневног живота: самосталној бризи за себе и људе око себе, свакодневне активности попут обувања, облачења, везања, закопчавања и откопчавања, па до понашања за столом, коришћења есцајга и слично.

Мариа Монтесори је рад са дјецом заснивала на сљедећим начелима: поштовању дјетета, оспособљавању чула и кретању, слободи, али и дисциплини, те одгоју креативности.

У Montessori школицу је интегрисан курс енглеског језика, два пута седмично по Кембриџ (Cambridge) програму. 

Слика

Фото: Уступљена фотографија

КУРСЕВИ ЈЕЗИКА 

Енглески, њемачки и руски језик можете учити у овом едукативном центру, у групама или индивидуално. Важи и за дјецу и за одрасле, а процјена знања врши се на лицу мјеста и бесплатна је. Након завршеног курса, организовано је полагање, уз добијање признатог цертификата у нашој и другим земљама. 

"ОНЛАЈН" ПРОГРАМИ 

За одрасле полазнике, у понуди су и онлајн програми језика. Цијене да је одраслима онлајн курс некада прихватљивији: штеди вријеме и новац и доступан је било гдје. Онлајн курсеви, индивидуално или групно доступни су на енглеском, њемачком, шпанском и француском језику. 

КОРОНА ОПРЕЗ  

У овој школи поштују се епидемиолошке мјере ношења маске, дезинфекције руку и радног простора. Уколико се ради у групама, оне нису бројније од десет чланова. 

Додатне информације можете добити на "Фејсбук" страници Биг Бен Источно Сарајево на линку овдје, "Инстаграм" страници bigbenistocnosarajevo на линку овдје или путем e-mail адресе bigbenistocnosarajevo@gmail.com, те на број телефона 065 560 820

Уколико желите да лично посјетите школу и договорите се са професорима, могуће је, уз претходну најаву због епидемиолошке ситуације. Адреса је Хиландарска 38, Источно Ново Сарајево

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    17h 29m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    1h 3m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    20h 12m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    15h 4m
    6
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    23h 57m
    0