БиХ отворила границу према Хрватској, Србији и Црној Гори, стигле и прве комшије

30.05.2020. 12:23
0
ИЗВОР: Srna

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а према ријечима портпарола општине Александра Пашића, први преласци грађана из Хрватске забиљежени су на граничном прелазу Костајница, без мјера изолације или тестирања на вирус корона.

Пашић је истакао да је отварање границе од великог привредног значаја за општину Костајница, односно за пословне субјекте који имају пријављену дјелатност на подручју ове пограничне локалне заједнице.

Напомиње да је прелазак границе са пасошем или личном картом дозвољен је захваљујући јучерашњој одлуци Савјета министара.

- Општина Костајница нема забиљежених случајева заразе на својој територији и то је разлог више да се дође на кафу, фризуру, у куповину или да се ужива у гастро понуди, као што је то било прије епидемије вируса корона - истакао је Пашић.

Одлука о отварању границе односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус корона, не старији од 72 часа.

Држављани БиХ који улазе у Републику Српску, БиХ, више не подлијежу мјери изолације у кућној средини, нити су обавезни да имају негативан PCR тест.

Улазак у Хрватску и Црну Гору дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

Србија је отворила своје граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на вирус и дозволе комисије.

Коментари 0
Повезане вијести
У БиХ стижу ЕУФОР трупе из стратешке резерве НАТО-а У БиХ стижу ЕУФОР трупе из стратешке резерве НАТО-а
Без личне карте око 248.000 грађана у БиХ Без личне карте око 248.000 грађана у БиХ
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
 • У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
  20h 44m
  12
 • Помјера се старосна доб за пријевремену пензију у Српској
  23h 48m
  0
 • Петогодишњак се угушио чепом од сока
  15h 28m
  0
 • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
  14h 41m
  0
 • Априлска пензија 30. априла
  16h 49m
  2