Бихаћ: Пет миграната из кампа „Бира“ позитивно на корону

21.08.2020. 21:37
0
ИЗВОР: СРНА

Пет миграната из кампа Бира у Бихаћу позитивно је на корона вирус, потврдила је данас министарка здравља Унско-санског кантона (УСК) ФБиХ Нермина Ћемаловић.

- Имамо три позитивина мигранта плус два којима смо радили серологију и били су позитивни, тако да сматрамо да су и они позитивни. Сад ћемо им радити ПЦР тестове, тако да можемо слободно рећи да имамо укупно пет позитивиних миграната на корона вирус, рекла је Ћемаловићева.

Надлежни у Бихаћу наводе да би проблем могао настати ако се вирус појави код миграната који су ван кампова и који немају никакву здравствену заштиту.

Ситуација са мигрантима је најтежа у Великој Кладуши, наводи портал "Кликс".

Министар здравља УСК Нермина Ћемаловић рекла је за "Радио Слободна Европа" како су јуче урађени "скрининг" прегледи свих 555 мигранта који бораве у кампу Бира, да ће сви они који су били у контакту са обољелима бити тестирани и да су до даљег у изолацији.

– "Бира" нема услова да изолованим држи позитивне особе на корона вирус и имали смо ситуацију да је мигрант који је био позитиван побјегао из тог кампа – рекла је Ћемаловићева.

Због тога је Кризни штаб донио и одлуку да се оспособи карантин у Здравственој установи, амбуланти ”Гата”, 18 километара удаљеној од Бихаћа.

Овај карантин требало би, како каже Нермина Ћемаловић, да буде у функцији од 1. септембра, а могуће је и прије, ако се ситуација погорша и повећа број позитивних.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
Годишњица срамне арбитраже за Добрињу Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
Напад у Бихаћу: Избоден бивши свјетски вицешампион у кикбоксу Напад у Бихаћу: Избоден бивши свјетски вицешампион у кикбоксу
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    14h 11m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    13h 42m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    14h 5m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    9h 58m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    5h 53m
    2