Бијелићу и Корићанцу 20 милиона за градњу хотела Владе Српске

13.03.2024. 17:02
1
ИЗВОР: capital.ba

Предузећа „Градип“ из Прњавора Бранимира Бијелића и „Korićanac ZRUG“ Луке Корићанца добили су од Владе Републике Српске 19,9 милиона марака вриједан посао изградње хотела „Партизан“ на Јахорини.

Њихова понуда била је једина на тендеру који је расписан крајем прошле године, а према којем је рок за завршетак радова 20 мјесеци.

У цијену је урачунато пројектовање, реконструкција, надоградња и адаптација постојећег објекта “Дом Партизан” и доградња новог објекта  истих димензија, по систему кључ у руке” као и изградња интерних саобраћајница, паркинга, велнес центра и партерног  уређења.

Пројектом је предвиђено да хотел посједује 19 апартмана и 20 соба, рецепцију, оставу за кофере, салу за ручавање, кухињу, ресторан и кафе намијењен гостима који нису стални корисници хотела као и спа-центар.

Иначе, ово је други покушај Владе да изгради овај објекат. Наиме, Угоститељски сервис Републике Српске је са фирмом “Bauwesen” из Лазаревца у октобру 2021. године потписао уговор о пројектовању, реконструкцији и адаптацији хотела.

Ријеч је о предузећу које је и прије тога било познато по томе што није поштовало уговорене обавезе и што је каснило са пројектима, што им није била препрека да добију овај посао.

Када се испоставило да нису способни за овај пројекат, Угоститељски сервис је био принуђен да раскине уговор.

У Угоститељском сервису за КАПИТАЛ кажу да је „Бауwесен“ до раскида уговора завршио послове вриједне нешто преко два милиона марака, а што им је уредно плаћено.

- Непоходно је наставити са улагањем у објекат како би се спријечило пропадање радова који су до сада завршени - кажу они.

Иначе, првобитним планом вриједност хотела је била седам милиона марака, а затим је нарасла за скоро три пута. И за то у овом сервису имају објашњење.

- Према новом идејном рјешењу у односу на првобитно, због указане потребе за измјенама техничких карактеристика, повећањем бруто грађевинске површине објекта, додатних радова на вањском уређењу и приступним путевима као и због повећања цијена радова, услуга и опреме на тржишту било је потребно планирати додатна средства - рекли су они.

Иначе, отварање хотела планирано је за зимску туристичку сезону 2025/26.

Пише: Д. Товиловић

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    UNIŠTENO ! 14.03.2024. 09:12
    Bespovratno ste nam svojom bezbožničkom glađu za prljavim novcem uništili Jahorinu. Nosite je sada sebi u Laktaše/Banja Luku, nama ovakva više ne treba. Povedite sa njom i čobana koji je za vas ukrao milione maraka.
Повезане вијести
Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    17h 15m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    18h 30m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    22h 48m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    14h 23m
    0
  • Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
    22h 32m
    0