Бијељина: Предати кључеви 30 станова за избјегла и расељена лица

11.05.2020. 18:59
0
ИЗВОР: Srna

У Бијељини је данас 30 породица из категорије избјеглих и расељених лица добило кључеве станова у двије зграде вриједности 1,6 милиона КМ, изграђене у оквиру Регионалног стамбеног програма.

У име Владе Републике Српске кључеве је уручио вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић, који је похвалио сарадњу с Бијељином, која је, према ријечима градоначелника Миће Мићића, за земљиште, инфраструктуру и комуналне прикључке у насељу Амајлије обезбиједио додатно улагање од 300.000 КМ.

Аћић је најавио и нова улагања у Бијељини и изградњу још 12 станова за кориснике алтернативног смјештаја из старих зграда изграђених прије 25 година.

– Захваљујући рационалном пословању и уштедама које смо направили у оквиру пројекта стамбеног збрињавања избјеглих и расељених лица из алтернативних и колективних центара, Влада Републике Српске је дала сагласност на наш приједлог за изградњу још једне зграде са 12 станова у бијељинском насељу Амајлије, као и додатне зграде у Невесињу са 12 станова, што је укупна инвестиција од милион и по КМ – рекао је Аћић.

Он је истакао да се у Републици Српској наставља и изградња индивидуалних стамбених објеката, у оквиру Подпројекта БХ6, захваљујући којем ће у Бијељини бити изграђено осам кућа, а за наставак улагања у инфраструктуру обезбијеђено је 50.000 КМ.

Аћић је захвалио свим донаторима који су подржали Регионални стамбени програм и омогућили БиХ и Републици Српској да изграде објекте и уселе породице које су дуго чекале кров над главом.

– Највећи донатор је ЕУ, а и друге европске и ваневропске земље помогле су да кроз концепт социјалног становања збринемо више стотина породица у Републици Српској – навео је Аћић.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да су у станове усељене породице које су до сада користиле алтернативни смјештај.

– Желимо да у овом насељу, гдје већ живи стотинак породица, направимо и друштвени дом с продавницом и тиме допринесемо њиховом квалитетнијем животу – најавио је Мићић.

Према ријечима градоначелника, у Бијељини се након рата населило 50.000 особа из категорије избјеглих и расељених лица.

Коментари 0
Повезане вијести
Просјечна цијена квадрата стана у Српској већа за 24,1 одсто Просјечна цијена квадрата стана у Српској већа за 24,1 одсто
Седмогодишња Милица Максимовић, талентована глумица (ВИДЕО) Седмогодишња Милица Максимовић, талентована глумица (ВИДЕО)
Мотоциклиста тешко повријеђен у удесу код Бијељине Мотоциклиста тешко повријеђен у удесу код Бијељине
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 26m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 59m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 25m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 38m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 7m
    3