Бијељинци ухапшени у ноћи убиства инспектора остају на слободи

19.10.2023. 12:41
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Окружни суд у Бијељини донио је коначну одлуку, тако да на слободи дефинитивно остају Бијељинци Д. С, његов брат Б. С. и Д. Ш, који су осумњичени да су након злочина покушали помоћи Брчаку Н.К, којег терете за убиство бијељинског полицијског инспектора Ненада Марковића (38).

Како пишу "Независне новине", Окружни суд у Бијељини је одлучио и о најновијој жалби Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, коју је одбио.  Потврда томе стиже из бијељинског тужилаштва.

- Тужилаштво је за 48 сата, колико је имало рока од хапшења осумњичених, прибавило доказе које по ставу овог Тужилаштва пружају поуздан основ за закључак да у почетној фази истраге постоји довољно доказа за постојање основане сумње за одређивање притвора. Осумњичени остају на слободи, а Тужилаштво нема никакво правно средство за побијање одлуке Окружног суда у Бијељини - речено је за "Независне новине" из Окружног јавног тужилаштво Бијељина.

Они се терете да су у ноћи између 1. и 2. октобра око 23.50 возилом дошли у клуб ЈИЛ, у којем су у том моменту били Марковић и суспендовани полицајац Далибор Бошњаковић.

Марковић је након тога убијен, а осумњичени су недуго затим ухапшени. Потом бијељински суд, рјешењем од 4. октобра, притвара Н.К, али и тројицу Бијељинаца, у трајању од мјесец дана. Међутим, ту није стављена тачка на притвор.

Наиме, на то рјешење уложена је жалба бранилаца Бијељинаца и она је уважена, те Суд доноси ново рјешење, 9. октобра, којим се укида рјешење од 4. октобра, те се предмет враћа судији на поновно одлучивање.

 

Окружни суд у Бијељини 10. октобра поново одлучује да се одређује притвор Бијељинцима. Поново, жале се адвокати осумњичених, а жалбе су им уважене, те Окружни суд у Бијељини доноси ново рјешење, 13. октобра, којим се укида рјешење од 10. октобра и предмет враћа поново судији на одлучивање.

Најновије рјешење, донесено 17. октобра, гласи: Одбија се приједлог за одређивање притвора Д. С, Б. С. и Д. Ш, те се они одмах пуштају на слободу. И на то рјешење жалило је Тужилаштво, али је Суд остао при свом ставу.

Подсјетимо, према тврдњама Тужилаштва, Н.К, Д. С, Б. С. и Д. Ш су кобне вечери заједно ушли у објекат при чему су Н. К. и Д. С. кренули у правцу тоалета, како би пронашли Марковића и Бошњаковића, док су се Б. С. и Д. Ш. смјестили за сто до улазних врата.

Н. К. и Д. С. су, додаје се, у једном моменту примијетили Марковића и Бошњаковића, те им је један од њих двојице рукама послао знаковну гестикулацију, а затим су наставили кретање према излазу. Н. К. је, додаје се, имао намјеру да убије и Бошњаковића.

- Након што је Марковић отворио врата и закорачио да изађе испред клуба, док је за њим излазио и Бошњаковић, а Б. С. и Д. Ш. били одмах иза њихових леђа, Н. К. је из непосредне близине у Марковићев лијеви дио прса, из пиштоља марке 'Црвена Застава', испалио два хица усљед којих је Ненад пао на тротоар, а затим окренуо пиштољ у правцу Бошњаковића повлаћечи неколико пута обарач, при чему је затварач био у задњем положају усљед недостатка метака или блокирања оружја - наводи се у Рјешењу Суда којем је био одређен притвор осумњиченима.

То је све Д. С, како се наводи, посматрао, а онда замахнуо десном ногом како би Бошњаковића ударио. Услиједила је бјежанија.

- У том тренутку се Н. К.о упутио према подземној гаражи стамбене зграде гдје је требао одбацити пиштољ и гардеробу, док су се преостала тројица, иако свјесни да помажу да не буде откривен, упутила према хотелу - наводи се у судском рјешењу.

Ушли су, додаје се, у споредну улицу, паралелну са улицом и мјестом гдје је требао бити покупљен Н. К.

- Близу контејнера за смеће од себе су одбацили три пиштоља, а затим се упутили према улици како би обезбиједили превоз за даљи бијег - наводи се у Рјешењу.

Н. К. је, истиче се, у међувремену ухапшен, а они су се упутили у једно насеље гдје су требали да се састану са адвокатом, али су и они на паркингу ухапшени.

Осумњичени су, наглашано је, све вријеме прије убиства, док су се кретали градом и у самом објекту, имали спремно оружје код себе.

Осумњичени Н. К, иначе син народног посланика Зорана Кокановића, полицији је познат и од раније, а иза себе има и неправоснажне пресуде. Иза Марковића су остали ожалошћени родитељи, супруга и син.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Хахахахахаххахах 19.10.2023. 15:19
    Комунисти и даље владају, ко је уз њих, нема се шта сикирати. За њега нема ни правде ни закона.
Повезане вијести
Мотоциклиста тешко повријеђен у удесу код Бијељине Мотоциклиста тешко повријеђен у удесу код Бијељине
Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини
Ослобађање Бијељине 1992. године Ослобађање Бијељине 1992. године
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    16h 8m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    15h 3m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    9h 51m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    10h 57m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    19h 25m
    0