Бивши полицајац Дејан Пантић пуштен да се брани са слободе

06.09.2023. 18:50
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Бивши полицајац Дејан Пантић из Косовске Митровице, који је крајем прошле године пребачен у кућни притвор, пуштен је данас да се брани са слободе, саопштио је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић.

- Дејан Пантић кога је прво косовска полиција држала у бази на Јарињу данима без лекова и контакта с породицом, а који је тек после снажног притиска Срба са Косова и Метохије и дипломатске акције Београда крајем године пребачен у кућни притвор, данас је пуштен да се брани са слободе - написао је Петковић на друштвеној мрежи "Икс".

Петковић је додао да је Пантићу уз кауцију укинута мјера кућног притвора и он ће коначно моћи да буде на слободи.

- И он и његова породица прошли су праву голготу, али су дочекали лепе вести. Србија не заборавља своје невино ухапшене сународнике и наставиће борбу за свакога од њих - навео је Петковић.

Тзв. косовска полиција је 10. децембра прошле године на Јарињу ухапсила бившег полицајца Дејана Пантића који се са супругом враћао из Рашке.

На више локација у сјеверном дијелу Косова и Метохије Срби су тада поставили барикаде у знак протеста због хапшења Пантића.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    1h 2m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 58m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    18h 43m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    15h 42m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    16h 54m
    0