Бивши полицајац Дејан Пантић пуштен да се брани са слободе

06.09.2023. 18:50
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Бивши полицајац Дејан Пантић из Косовске Митровице, који је крајем прошле године пребачен у кућни притвор, пуштен је данас да се брани са слободе, саопштио је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић.

- Дејан Пантић кога је прво косовска полиција држала у бази на Јарињу данима без лекова и контакта с породицом, а који је тек после снажног притиска Срба са Косова и Метохије и дипломатске акције Београда крајем године пребачен у кућни притвор, данас је пуштен да се брани са слободе - написао је Петковић на друштвеној мрежи "Икс".

Петковић је додао да је Пантићу уз кауцију укинута мјера кућног притвора и он ће коначно моћи да буде на слободи.

- И он и његова породица прошли су праву голготу, али су дочекали лепе вести. Србија не заборавља своје невино ухапшене сународнике и наставиће борбу за свакога од њих - навео је Петковић.

Тзв. косовска полиција је 10. децембра прошле године на Јарињу ухапсила бившег полицајца Дејана Пантића који се са супругом враћао из Рашке.

На више локација у сјеверном дијелу Косова и Метохије Срби су тада поставили барикаде у знак протеста због хапшења Пантића.

Коментари 0
Повезане вијести
Почела хуманитарна акција за дјецу и младе са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији Почела хуманитарна акција за дјецу и младе са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији
Срби се окупили у Косовској Митровици због хапшења Арсенијевића Срби се окупили у Косовској Митровици због хапшења Арсенијевића
Активан хуманитарни број 1401 за опремање Дневног центра на Космету Активан хуманитарни број 1401 за опремање Дневног центра на Космету
Најчитаније
  • Земни остаци Јована Дучића сахрањени у Требињу
    20h 0m
    8
  • Родитељ гађао флашом директора школе зато што није могао да довезе дијете до саме школе!?
    15h 18m
    0
  • Са тржишта БиХ се повлачи аргета паштета чији је рок 10. септембар 2027. године
    13h 41m
    0
  • Бора Станковић - "Сликар" пролазности живота и људске трагике
    14h 12m
    0
  • СИПА ухапсила пет особа
    18h 34m
    0