Бјелица: Постоји само једна истина, народ све зна и види

07.10.2020. 18:37
0
ИЗВОР: Соколац-срце Романије

Напади на мене лично су једно, на то сам за ових тридесет година навикао, али изношење нетачних ствари о раду локалне власти на чијем сам челу од 2012. године приморава ме да ради интереса јавности одговорим јасно и аргументовано, а све подкрепљујући документима као што и треба да ради једна одговорна локална власт.

Тамо гдје се износе неистине мало наших грађана залази. Ријетки су они који посјећују те неке странице и мјеста на интернету на којима се памфлетски пишу нека као саопштења и покушава да води политика. Па ипак због оних који посјећују, а који су погрешно информисани и криво навођени осјећам да сам дужан да дам појашњења и приложим доказе.

Па тако у том неком саопштењу стоји:

-Наиме, за вријеме мандата одлазећег начелника предузеће Врело Биоштица, које је под патронатом општине, направило је дуг за струју од преко 4 милиона марака! Замислите да су та средства уложена у дистрибутивну мрежу?!-

Овдје желим да подсјетим јавност на неколико ствари.

Као прво ЈП ВИК Врело Биоштица је било под патронатом општине до 2011. године када је отворен стечајни поступак над имовином овог предузећа.

Као друго из пресуде Основног суда у Сокоцу из 2008. године јасно се види да је дуг овог предузећа за електричну енергију од 3.828,727,81 КМ настао прије 2007. године, а у том периоду предузећем је управљала Влада Републике Српске.

Слика

 

Као треће Општина Соколац је купила имовину предузећа “Фаминекс” за 350.000 КМ и у тим објектима убудуће ће пословати Водовод и канализација “Врело Биоштица” и радионица комуналног предузећа “Соколац”. Поред тога постигнут је споразум са стечајним повјериоцима, стечајним судијом и управником да откупимо Врело Биоштица за 1.500.000 КМ, отплатом у три годишње рате. Дио прве рате у износу од 170.000 КМ већ је уплаћен из средстава општине.

Такође од 2012. године, успјешно смо реализовали више од десет милиона улагања у поправљање и изградњу водоводне и канализационе мреже. Реализовали смо пројекат вриједан пет милиона да би безводна подручја наше тромеђе добила воду. Те пројекте нисам радио како неки мисле да може да се ради, самоинцијативно, и јер је мени пало на памет, већ поштујући препоруке релевантних домаћих и страних стручњака и агенција које се баве овим питањима. Све одлуке донесене на сједницама Скупштине општине Соколац.

Извориште Биоштице није угрожено

Извориште Биоштице није угрожено. У тврдњама да јесте има истине таман онолико као и у ономе да сам ја дао сагласност да се граде мини хидроелектране на Каљини и Биоштици.

Епилог те приче смо видјели. Као што ћемо видјети и епилог ових покушаја да се неистинама дође до неких политичких поена.

Изборићемо се за квалитетну испоруку електричне енергије

С друге стране обећавам грађанима Сокоца да ћемо се изборити за квалитетну испоруку електричне енергије на подручју наше општине, као и да ћемо их приморати да среде своју кућу и испред ње, односно да асфалтирају паркинг и уреде простор гдје одлажу опрему и средства за рад.

Дакле резултати мојих мандата су ту. За све оно што је било прије тога ја нисам одговоран. А то да ли сам ја одлазећи или не, видјећемо у новембру. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Порибљена ријека Биоштица Порибљена ријека Биоштица
Бјелица се огласио након данашњег убиства у Сокоцу Бјелица се огласио након данашњег убиства у Сокоцу
Од понедјељка аутобуска линија Соколац-Пале-Соколац Од понедјељка аутобуска линија Соколац-Пале-Соколац
Најчитаније
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    11h 37m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    11h 43m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    11h 41m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    1h 19m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    10h 32m
    0