Блажић матирао и Звијезду 09

10.09.2022. 18:40
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Фамоса су данас у Војковићима савладали Звијезду 09 са 1:0 у утакмици 7. кола Прве лиге Републике Српске. Човјек одлуке у једном тешком мечу био је Данел Блажић који је у 70. минути погодио за 1:0.

Прво полувријеме утакмице било је засигурно и најлошије до сада на стадиону у Војковићима ове сезоне. Доста нервозно су и једна и друга екипа ушле у меч, нарочито гости, који су настојали максимално да убрзају игру, али им са друге стране домаћа екипа, свјесна својих квалитета, али и лимита, то није дозвољавала. Фамос је покушавао максимално да умртви игру, да меч претвори у једну партију шаха, што им је апсолутно и успјело. Иако је било одређених грешака и несигурности у игри, па и немогућности да се лопта добаци у офанзивни дио терена и припријети голу Абдулаховића, Фамос је добро стајао и оно што им је био циљ затворили су све прилазе Терзићевом голу.

Остала је Звијезда 09 засигурно дужна у првом дијелу утакмице, покушавао је и Џенан Хошић уз аут линију да раздрма играче, да их смири, али су они играли неку своју игру, која није дала резултат. Тек слаб покушај главом Живановића и још слабији лијевом ногом Шевкије Ресића је премало од екипе која претендује за сами врх. Ни Фамос се није прославио превише. Неколико корнера и слаб покушај главом Бјелоша довољно тек толико да се испуни форма и попуни који редак више у рубрикама покушаја са обје стране. Али, опет, Фамос је био свјестан да им у госте долази квалитетнија екипа, те су се и поставили тако на терену, са жељом да првенствено сачувају свој гол.

Наставак сусрета понудио је доста живљу утакмицу. На самом старту гости остају без Милоша Секуловића који је у првој минути остао да лежи због повреде задње ложе, па је Карваљо одмах морао у игру непланирано на старту другог полувремена. Видјело се и да Фамос покушава да искористи нервозу гостију, гријешили су доста у пасовима у посљедњој линији. Дејан Бјелош је први уписао данас шут у оквир гола, право у Абдулаховића.

У 56. минути врло несигурни дефанзивац Андреј Ђурић, који је касније навукао гнијев домаћих навијача, сслањем Огњена Радовића на ограду стадиона за шта је добио жути картон, гријеши, Анес Демировић му узима лопту, додаје до Лаловића, а овај шутира преко гола.

Прву шансу на утакмици праву гости имају у 58. минути. Фантастичну лопту је из посљедње линије у напад послао Видовић, Живановић је урадио све фудбалски, изашао на зицер Терзићу, али голман Фамоса то сјајно брани и зауставља тај напад. Није се Звијезда 09 успјела радовати ни послије контре 4 на 1. Шевкија Ресић је избио по десној страни, али је све упропастио повратном лоптом и Мичић отклања опасност.

И као по навици, за двије промашене фантастичне шансе стиже казна. Атмосфера је била поприлично наелектрисана због горе поменутог старта Ђурића, услиједила је гужва на терену, а када се све смирило Фамос долази до гола. Лопта прелази лијево за Младена Перовића, овај центрира у средину гдје се Данел Блажић наклања лопти и стиже до свог новог гола у сезони за велико славље.

Умало је Фамос стигао и до другог гола послије тога. Абдулаховић је погријешио у испуцавању лопте, право је додао до Кокота, али послије додавања Блажића Демировић шутира преко гола.

У 79. минути Фамос још једном пријети. Распала се игра Звијезде 09 послије тог примљеног гола, тешко су састављали пасове, а ионако нервозни су све више приговарали на одуговлачење игре од стране домаћих. Таква атмосфера на утакмици апсолутно је ишла на руку Моториста који су све више и више држали лопту и приводили утакмицу крају, што су успјешно и учинили, без икакве пријетње по гол Терзића, и на крају славили заслужену побједу од 1:0.

ФАМОС – ЗВИЈЕЗДА 09  1:0 (0:0)
СРЦ „Бранислав Лубура“, Источно Сарајево
Гледалаца: 200
Судија: Марио Јелић ( Бања Лука)
Стријелци: 1:0 Блажић 70
Жути картони: Тешановић, Отовић, Блажић (Фамос), Ђурић, Карваљо, Милошевић (Звијезда 09)

ФАМОС: М. Терзић, Марковић, Шкрба, Радовић, Перовић, Тешановић (од 72. Тешановић), Отовић, Мичић (од 72. Минић), Блажић, Лаловић (од 58. Кокот), Бјелош (од 50. Демировић)

ЗВИЈЕЗДА 09: Абдулаховић, Ђурић, Милошевић, Јањић, Секуловић (од 47. Карваљо), Тешић, Ресић (од 72. Стјепановић) Матић (од 60. Андреи), Мујагић (од 60. Орландић), Живановић (од 72. Јанковић), Видовић.

Коментари 0
Повезане вијести
Апсолутна побједа Доналда Трампа Апсолутна побједа Доналда Трампа
Ватерполисти Србије се пласирали у четвртфинале ЕП Ватерполисти Србије се пласирали у четвртфинале ЕП
Хероина Софија неустрашиво побиједила леукемију Хероина Софија неустрашиво побиједила леукемију
Најчитаније
  • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
    21h 22m
    6
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    12h 3m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    21h 22m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    17h 36m
    0
  • Грађани траже помоћ због змија
    8h 15m
    0