Близанце добили умјетном оплодњом, а изгубили их у 24 сата

04.08.2019. 17:02
0
ИЗВОР: Blic.rs

Александар Пешић (42) из Крагујевца, његова мајка Станица (75) и осмогодишњи син погинули су у суботу ујутру на аутопуту Ниш-Београд, код скретања за Пожаревац, када је на њихов “цитроен” налетео “фолксваген шаран”, за чијим воланом је био фински држављанин Адем Смаил (49).

Други Пешићев син, близанац страдалог дјечака, који је повријеђен у несрећи преминуо је данас у болници. Он је, наиме, послије прве помоћи која му је раније указана у смедеревској болници, пребачен у Београд на даље лијечење, али је, нажалост, подлегао задобијеним повредама дан касније у Ургентном центру у Београду.

Према сазнањима Блица, Смаил, који је поријеклом са Косова и Метохије, возио је “фолксваген шаран” и кретао се спором траком. Из још неутврђеног разлога, на неколико стотина метара од скретања за Пожаревац, из споре траке скренуо је у средњу и налетио на “цитроен” у коме је била породица Пешић. Од силине ударца, “цитроен”, којим је управљао Александра Пешић, прелетио је једну коловозну траку, слетио са аутопута и зауставио се у растињу, пише Блиц.

У том тумбању, Александар, његова мајка Станица која је сједела на мјесту сувозача и један од синова задобили су смртоносне повреде, док је други дјечак, који је са братом био на задњем сједишту, тешко повријеђен. Њега су из возила извукли ватрогасци па је пребачен у смедеревску болницу, одакле је затим, због тешких повреда, транспортован у Београд гдје је дан касније и преминуо.

Иако је силовито ударио у “фолксваген” крагујевачке породице, возач Смаил није повријеђен у несрећи, те је ухапшен и одређено му је задржавање до 48 сати. Осумњичен је за тешко дјело против безбједности саобраћаја, а истага, као и вјештачење возила ће показати узрок несреће у којој је страдала породица Пешић.

Александар, кога смо звали Саша, са синовима Н. и В. и мајком Станицом, Цаном, кренуо је на Сребрно језеро. Планирали су да се мало одморе, јер су дјечаци на распусту. Он и Славица борили су се за ту дјецу, добили их вантјелесном оплодњом. Не смијемо ни да помислимо како је Славици! Молимо се да други малишан преживи”, казали су јуче за Блиц познаници породице Пешић.

Александрови синови живјели су код мајке Славице, од које се он развео прије три, четири године. Са мајком, која је медицинска сестра у Книћу, живели су у Опланићу, а распуст је требало да проведу код оца.

Саша је био везан за дјецу. Синови су му били срж живота. Раније је имао проблема, био је на Косову, али су га дјечаци опоравили. Својевремено је радио као обезбјеђење у продавници, а недавно је промијенио посао”, наводе Сашини познаници.

Александру је брат преминуо, а он је живио са мајком и оцем Драгутином, који наводно болује од Паркинсонове болести.

У једном моменту Драгутин је изгубио скоро цијелу породицу. Не дао Бог никоме”, кажу познаници.

Коментари 0
Повезане вијести
У саобраћајној несрећи погинуло дијете У саобраћајној несрећи погинуло дијете
На путевима у БиХ лани погинуло 255 лица На путевима у БиХ лани погинуло 255 лица
У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    4h 14m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    3h 54m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    7h 17m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    8h 14m
    2
  • Полицајац убоден ножем!
    21h 39m
    0