Бодирога не заборавља дједовину у Требињу

20.09.2024. 12:20
0
ИЗВОР: kurir.rs

Дејан Бодирога не заборавља родну груду.

Прослављени кошаркаш саградио је кућу од камена у селу Бодироге, које се налази на 30 километара од Требиња. Град сунца је родно мјесто његових родитеља Милке и Васе, због чега је обновио и дједовину.

Екипа Курира обишла је ово село у којем му и даље живи родбина. Рођак Раде Бодирога је у тренутку кад су посјетили село био у шуми, али су срели Радивоја.

– О, добар дан, добри људи. Како сте? Како се живи у Србији? Код нас је све исто. Живимо да нам неко дође, да попричамо, попијемо коју ракију. Ајте, уђите да попијете коју херцеговачку – љубазно је рекао Радивоје.

Одмах су га упитали за Дејана.

– Није ти он дуго био овдје. Нема за шта. Овдје је крш и камен. Јес лепо да се наспава, мир и тишина, али нема другог живота. Дејан је успјешан пословни човјек, неће ти он овдје. Али направио је кућу. Из Љубиња је донијет камен. Годину дана се то правило. Савршено, нема шта, лијепо за видјети. Ту му је рођак Раде, он све одржава, чува и пази. Добри људи. Ми смо сви овдје и род и помозбог – прича из срца времешни човјек.

Каже Радивоје да се није средио за сликање, па је екипу Курира замолио да га не фотографишу, али се зато радо присјетио Дејана док је био дијете.

– Ено, испред куће је чатрња. Из ње ти је он пио воду. Стрина му извади ладне и он се напије. Био је лијепо дијете, најљепше од свих нас. Дружељубив, весељак, а вала такав му је и отац. Људина. Добри су то људи, добра породица, мајка му права жена, домаћица. Шта да кажем, било је овдје много породица. Сада је књига спала на два слова. Додуше, на три, има ту изнад мене и комшија Лазо, ето и он одражава домаћинство. Можда ће Дејан кад оде у пензију овдје да се врати. Видјећемо – каже Радивоје.

Слика

Фото: Слика екрана

Он се прослављеног спортисте сјећа по добром. Иако је Бодирога рођен у Зрењанину, током распуста је са оцем проводио вријеме управо у требињским брдима. С дедом и бабом је чувао стоку, играо се с кућним љубимцима и трчао по ливади. По томе га памте и мјештани из околних села с којима је екипа Курира поразговарала.

Како су сазнали, Бодирога од короне није долазио, а многи једва чекају да га виде. Проблем је пут који недостаје, иначе би, кажу они, чешће навраћао.

Коментари 0
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    19h 0m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    22h 39m
    7
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    17h 9m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    5h 50m
    0
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    3h 36m
    0