Богати бизнисмени убили два млада слона, па позирали на фотографијама

30.10.2019. 12:46
0
ИЗВОР: greenworldwarriors.com

Задњих година, људи нису само успјели да поремете станишта више животињских врста, већ смо неке од њих и потпуно избрисали.

Из дана у дан њихов број опада и све више и више животиња живи уз сталну претњу њиховом постојању.

И док је нестанак шума стална брига, један од највећих разлога због којих су одређене животиње угрожене је тај што је лов и даље популаран и људи налазе задовољство у клању и убијању недужних животиња.

Очигледно постоји осећај поноса у скривању и пуцању у животиње са дистанце које неки од нас никад нећемо разумјети.

Мајк Џинс, богати бизнисмен из Џорџије избио је на насловне странице због убијања два млада слона, заједно са својим ловачким колегом. каже се да, када си богат, можеш се извући са било чим, зар не? Не баш.

Фотографија са убијеним животињама је подијељена преко 100 000 пута на Фејсбуку и људи нису штедили ријечи при коментарисању. Према писању медија, Мајк је добио толико негативних коментара, да је то почело да утиче на његов посао.

Слика

Као разлог убијања недужних животиња је навео да су то урадили у самоодбрани, јер су их слонови напали без икаквог разлога. Навео је и да је лов извезен по закону у, за то одређеном, сафари подручју, те да су убијени слонови одрасли, а не млади, како то медији представљају.

- Првог дана нашег лова смо примјетили групу слонова поред пута и одлучили да их пратимо, уколико се појави слон без кљова, да га убијемо. Убрзо смо примјетили једног слона без кљова. Пронашли смо добру позицију за пуцање, када је одједном кренуо напад на нас. Један слон је трчао према нама. Пријатељ и ја смо опуцали по два метка и убили га. Тада је на нас кренуо и други слон, пуном брзином. Убили смо и њега. Било је то мало више узбуђења него што смо очекивали од овог сафарија. - изјавио је Мајк.

Слика

Људи широм свијета су изражавали свој бијес и негодовање према овом ужасном акту. Мајк је чак добијао и пријетње смрћу. На све ово је одговорио да људи треба да поштују различитости и да се не вјерује свим информацијама које се причитају.

Наш свијет зна бити веома веома тужно мјесто...

Коментари 0
Најчитаније
  • Албанац који је задужио Србе
    2h 57m
    6
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    23h 3m
    0
  • Радник "Електро-Херцеговине" животно угрожен након пада са стуба
    21h 53m
    0
  • Протест радника Дома здравља Братунац у знак подршке претученој докторици
    18h 42m
    0
  • Бањалучанки неопходан новац за лијечење, у функцији хуманитарни број 1413
    18h 19m
    0