Боксери "Гласинца" међу најбољима у БиХ

29.12.2020. 18:03
0
ИЗВОР: СРНА

Соколачки Боксерски клуб "Гласинац" завршио је 2020. годину окитивши се са више од 30 медаља, женска екипа је званични првак Премијер лиге БиХ, док је мушка заузела позиције од шестог до осмог мјеста на нивоу БиХ, рекао је Срни предсједник Клуба Предраг Бартула.

Бартула је нагласио да је "Гласинац" и минулог викенда на завршном такмичењу за боксере у Бањалуци, гдје су наступила три боксера са Сокоца, показао да је међу најбољима од 17 клубова Републике Српске.

Јуниор "Гласинца" Рајко Томовић /узраст 2004-2005. годиште/ освојио је прво мјесто, побиједивши Луку Илића из Братунца, те је проглашен за најбољег борца у том узрасту и понио пехар најперспективнијег јуниора у Српској.

- Репрезентативац Лука Вељовић био је други у категорији млади /узраст 2002. годиште/ након што је изгубио од врло доброг репрезентативца Вељка Секулића из Бањалуке - навео је Бартула.

Члан соколачког Боксерског клуба Марија Амовић освојила је треће мјесто у категорији јуниорки /узраст 2005. годиште/.

Бартула је изразио задовољство постигнутим резултатима "Гласинца", нагласивши да су у 2020. години наступили на Европа купу у Бијељини међу 17 репрезентација, на "Златној рукавици" у Суботици међу осам, и на Европском првенству у Будви међу 30 репрезентација, што сматра највећим дометом соколачких боксера.

Он је истакао да је на такмичењима наступило и осам младих боксера, који ће у наредном периоду постићи добре резултате, те додао да су већ показали свој потенцијал.

- Боксерска екипа жена `Гласинца` збиром бодова завршила је ову годину као првак Премијер лиге БиХ, а мушка се налази од шестог до осмог мјеста на нивоу БиХ - навео је Бартула.

Члан "Гласинца" Младенка Чанчар потврдила је да је првак БиХ за сениорке за ову и прошлу годину, а њена клупска колегиница Марија Амовић првак БиХ у категорији јуниорки за 2020. годину.

Млади боксер "Гласинца" Лука Вељовић потврдио је да је првак Републике Српске у својој категорији и у 2020, што је био и претходне године.

На сениорском првенству БиХ ове године, Вељовић је био други, као најмлађи такмичар, те поново освојио титулу првака БиХ као најбољи омладинац, а био је и трећи на "Златној рукавици" у Суботици, те учествовао на Европском првенству у Будви.

Бартула је најавио да ће ускоро бити покренута лига од четири боксерске екипе на нивоу БиХ, узраста од 2003. до 2004. годишта, у оквиру које ће бити организована регионална такмичења.

Боксерски клуб "Гласинац" основан је на Сокоцу 2012. године и тренутно броји више од 30 момака и дјевојака.

Коментари 0
Повезане вијести
Руска делегација донијела на Нови Зејтинлик честицу "Пламена сјећања" из Москве Руска делегација донијела на Нови Зејтинлик честицу "Пламена сјећања" из Москве
Средњошколски центар „Василије Острошки“ у понедјељак обиљежава Дан школе Средњошколски центар „Василије Острошки“ у понедјељак обиљежава Дан школе
Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO) Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
Најчитаније
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    22h 31m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    19h 3m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    20h 56m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    19h 41m
    1
  • Нерадни дан у Српској
    8h 26m
    0