Болница у Фочи добила први топли креветац за рано рођене бебе

09.10.2019. 13:18
0
ИЗВОР: СРНА

Универзитетска болница Фоча добила је данас топли кревет за рано рођене бебе, поклон Компаније "Кока-Кола" и Природне воде "Олимпија", као и комплете одјеће за бебе, укупне вриједности око 10.000 КМ.
Помоћ фочанској болници уручена је у оквиру "Кока-Колине" и "Олимпијине" акције "Подржимо живот беба рођених прије 37. седмице".

Начелник Центра за мајку и дијете Универзитетске болнице Фоча Биљана Милинковић истакла је да ће креветић омогућити бебама које на свијет долазе раније да лакше преброде прелазак из инкубатора у спољну средину, односно адекватније одржавање виталних функција.

-Искрено захваљујем Компанији `Кока-Кола` и надам се да ће и убудуће имати разумијевања за најосјетљивији дио популације - рекла је Милинковићева.

Педијатар неонатолог Центра за мајку и дијете Татјана Гавриловић Елез истакла је да је ово први топли креветић у њиховој интензивној њези и да до сада нису имали ову изузетно важну опрему.

Она је навела да тренутно у инкубатору на кисеонику имају једну бебу која је рођена прије 36. недјеље, тјелесне масе 1.300 грама.

-Када јој искључимо кисеоник ставићемо је у топли креветић који има функцију да одржава адекватну тјелесну температуру новорођенчета, јер код новорођенчади тјелесна температура није увијек стабилна - објаснила је Елезова.

Директор Универзитетске болнице Фоча Радмил Марић истакао је да је "Кока-Колина" донација лијеп примјер друштвено одговорног понашања.

-Надамо се да је ово само почетак нечега, што ће се у будућности наставити и да ће та компанија и остале друштвено одговорне компаније у БиХ и даље помагати рад болница - рекао је Марић.

Регионални руководилац продаје Компаније "Кока-Кола ХБЦ БиХ" Марко Баровић рекао је да је пројекат помоћи покренут у години када "Кока-Кола" обиљежава 50 година од почетак дистрибуције и рада на овим просторима.

-Поносни смо на чињеницу да смо у могућности да помогнемо Центру за мајку и дијете Универзитетске болнице Фоча. Вјерујемо да ћемо овом опремом олакшати рад болничком особљу, а нашим маленим херојима помоћи да начине прве кораке у свом животу - рекао је Баровић.

"Кока-Колина" кћерка фирма "Олимпија" овакву помоћ уручила је и болницама у Тузли, Сарајеву, Мостару и Бањалуци.

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Часно и храбро војевање фочанских бригада Часно и храбро војевање фочанских бригада
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    22h 2m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    19h 37m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    5h 36m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    4h 3m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    5h 55m
    0