Болнице се опет пуне, на респираторима више пацијената

27.02.2021. 19:19
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

У здравственим установама у Српској од ковида тренутно се лијече 473 пацијента, што је пораст за 40 од 24. фебруара, подаци су Института за јавно здравство РС.

Према посљедњим подацима, на респираторима су укупно 43 хоспитализована или за седам више него прије три дана.

Број пацијената у Универзитетском клиничком центру РС у овом периоду је са 173 повећан на 201. У овој здравственој установи, на респиратору је прије три дана било 17, а сада је чак 27 особа, док је у општим болницама у Српској тренутно мање људи на овом виду респираторне подршке.

У УКЦ РС на кисеоничкој маски је 96 хоспитализованих, а три дана раније  било их је 79.

У порасту је и број пацијената који се у овој здравственој установи боре са тешком клиничком сликом, као и број животно угрожених.

Тако је 24. фебруара тешку клиничку слику у УКЦ РС имало 68, а сада се са њом суочава чак 100 пацијената. Број животно угрожених у овој здарвственој установи је, у овом периоду, са 20 скочио на 32.

Кад се у обзир узму ови подаци, прије три дана је, од укупног броја хоспитализованих у УКЦ РС, на неком виду респираторне подршке било 55,5, а сада је 61,2 одсто пацијената.

Епидемиолози објашњавају да је, када се у обзир узму сви параметри, епидемиолошка ситуација у Српској и даље неповољна. Упозоравају да, ако се превентивне мјере не буду стриктно поштовале, у наредном период опет можемо да се суочимо са значајнијим порастом новозаражених. То ће, како кажу, довесто до повећанај броја пацијената у болоницама, као и оних са тежим клиничким сликама, али и преминулих од ковида.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Xxx 27.02.2021. 22:49
    Kojih mjera da se pridrzavamo kada ste ukinuli nosrenje maski na otvorenom?Umjesto da djeca predju na online nastavu vi jos hocete da vratite casove na 45 min!!!Sramota
Повезане вијести
Шеранић најавио нове мјере због короне Шеранић најавио нове мјере због короне
У Њемачкој се предлаже поновно ношење маски У Њемачкој се предлаже поновно ношење маски
Укинута ванредна ситуација у Српској, грађани да се пријаве на здравствено осигурање Укинута ванредна ситуација у Српској, грађани да се пријаве на здравствено осигурање
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    10h 48m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 32m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    1h 16m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    4h 17m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    21h 59m
    0