Болници "Србија" дониран апарат за дијагностиковање артеријских болести

04.03.2020. 10:58
0
ИЗВОР: Srna

Вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић донирао је данас Болници "Србија" у Источном Сарајеву медицински апарат вриједности 58.500 КМ, за дијагностиковање периферних артеријских болести.

Вршилац дужности директора Болнице "Србија" Небојша Шешлија захвалио је Нешићу за ову вриједну донацију, којом је у овој здравственој установи заокружена дијагностика у овој области.

-Добра дијагностика доприноси и квалитетном рјешавању свих проблема у здравству. Ова донација није помоћ само овој здравственој установи, него свим становницима ове регије- рекао је Шешлија.

Он је истакао да у наредном периоду очекује да, у сарадњи са Владом Српске и предузећем "Путеви Републике Српске", а на Нешићеву иницијативу, почне рјешавање проблема недостатка паркинга и да у току ове године буде асфалтирано 200 нових паркинг мјеста.

Нешић је рекао да је на захтјев Шешлије, а у договору са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем, договорена донација апарата, у вриједности 58.500 КМ, за дијагностику артеријских болести.

Он је истакао да ће "Путеви Републике Српске", који су у 100 одстотном власништву Владе Српске, уз сагласност премијера Вишковића, до краја маја урадити паркинг простор за Болницу "Србија".

-На овај начин показујемо да, како Влада Републике Српске, тако и предузећа која су у њеном власништву, друштвено дјелују и гледају како да помогну свим институцијама које раде у интересу грађана Српске- нагласио је Нешић.

Он је апеловао да сви руководиоци јавних установа, који могу, на овај начин помогну здравство.

Начелник Интерног одјељења у Болници "Србија" Бојан Пејовић рекао је да је овај апарат веома значајан и да су сада друга медицинска установа, уз Универзитетски клинички центар Републике Српске /УКЦ/ у Бањалуци, која има овај апарат за најбољу могућу дијагностику периферне артеријске болести.

-Са овим апаратом заокружујемо дијагностику, а третман траје минут и много је комфорнији- навео је Пејовић и додао да ће сада овај вид дијагностике бити доступан и становништву сусједних регија.

Он је подсјетио да у Болницу "Србија" долази и васкуларни хирург професор Миланко Максић из УКЦ-а Бањалука.

Коментари 0
Повезане вијести
Споменик „Бели анђео“ симбол васкрсења сарајевских Срба из уништења (ФОТО) Споменик „Бели анђео“ симбол васкрсења сарајевских Срба из уништења (ФОТО)
"MTB Evolution" донирао бицикла основним школама "Петар Петровић Његош" и "Алекса Шантић" (ФОТО) "MTB Evolution" донирао бицикла основним школама "Петар Петровић Његош" и "Алекса Шантић" ...
Организован сусрет писаца Русије и Српске и уручена донација књига Организован сусрет писаца Русије и Српске и уручена донација књига
Најчитаније
  • Споменик „Бели анђео“ симбол васкрсења сарајевских Срба из уништења (ФОТО)
    22h 39m
    2
  • Обиљежавање Дана учитељ(иц)а - 5. октобар
    6h 7m
    0
  • Катастрофа на путу Јабланица - Мостар: У потпуности нестала цеста код Комадиновог врела
    6h 15m
    0
  • Знате ли шта кисела вода ради тијелу?
    23h 49m
    0
  • Невријеме однијело кров, штета велика
    7h 56m
    0