Болници “Србија” за опрему биће дозначено 403.650 КМ

17.06.2020. 18:18
2
ИЗВОР: srpskainfo

Министарство саобраћаја и веза (МСВ) Републике Српске било је предлагач Закључка о дозначавању финансијских средстава Болници „Србија“ Источно Сарајево, јер су средства за ову набавку обезбијеђена из буџета Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“, које је у ресорној надлежности МСВ, саопштено је из овог министарства.

– ЈЗУ Болница „Србија“ Источно Сарајево обратила се 10. априла ЈП „Путеви Републике Српске” са молбом за донацију неопходне опреме за оспособљавање и функционисање Одјељења за пулмологију ове болнице. Болница је уз молбу доставила и спецификације потребних уређаја, те предрачуне, односно понуде за њихову набавку. “Путеви Републике Српске” прослиједили су молбу надлежном министарству, односно МСВ, које је молбу, као предлагач, на разматрање упутило Републичком штабу за ванредне ситуације. Овај штаб је на 35. сједници, одржаној 14. маја, донио Закључак о дозначавању новца  средстава Болници „Србија“. Овим закључком се „Путеви РС” задужују да болници дозначе 403.650 КМ за куповину потребне опреме, односно набавку дигиталног РТГ Апарата Топаз 32 и набавку ултразвучног уређаја са три сонде – Хитачи Ф37 – наводи се у саопштењу.

Истим закључком, како кажу у МСВ, Болница „Србија“ задужена је да спроведе поступак набавке ове опреме, док је за надзор над спровођењем овог закључка задужено Министарство здравља и социјалне заштите, којем је болница обавезна доставити извјештај о реализацији овог закључка.

– Још једном напомињемо, МСВ само је технички предлагач овог закључка, јер се ради о средствима из буџета предузећа које је у ресорној надлежности овог министарства, те је из тих разлога ово министарство иницирало разматрање овог материјала на сједници Републичког штаба за ванредне ситуације – поручују из МСВ.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Ja 17.06.2020. 22:30
    Kako vi znate koliko kosta medicinska oprema?Sta na kraju krajeva ima SNSD sa tim?Najlakse je napisati gluposti i praviti se pametan
  • Generic placeholder image
    Rajko 17.06.2020. 19:07
    Sram vas bilo kradete na medicinskoj opremi. Ova oprema kosta 230.000 KM pitate li se za
    svoju djecu?
    Sramote me je priznati da sam davao glas SNSD-u. G
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    14h 42m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 38m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    13h 42m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    10h 35m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    12h 32m
    0