Борачка организација ИНС: Нисмо позвали на протесте

31.07.2020. 09:09
0
ИЗВОР: СРНА

Борачка организација општине Источно Ново Сарајево саопштила је данас да из ове организације није упућен позив ниједној од борачких категорија на било какву врсту протеста нити потписивања било какве петиције коју објављују појединци.

- Већ имамо јединствен став Борачке организације Републике Српске у вези са такозваном Асоцијацијом `Ствараоци Републике Српске` - истичу из Борачке организације Источног Новог Сарајева.

У саопштењу се додаје да ће чланство Борачке организације на вријеме бити упознато и обавијештено о активностима у вези са било каквим измјенама Закона о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата.

Претходних дана на друштвеним мрежама појединци из Источног Сарајева позвали су на јавна окупљања поводом захтјева Асоцијације "Ствараоци Републике Српске" да се за посланике у првом сазиву Народне скупштине, три члана Предсједништва и чланове Владе Републике Српске исплате валоризоване накнаде за ратни период.

Поводом захтјева Асоцијације, предсједник Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Миломир Савчић изјавио је да БОРС неће дати сагласност за иницијативу за рјешавање питања стваралаца Српске све док не буде ријешен статус борачке популације.

Коментари 0
Повезане вијести
Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО) Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву
У суботу трка за основце у Источном Новом Сарајеву, пријаве у току У суботу трка за основце у Источном Новом Сарајеву, пријаве у току
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 35m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 58m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 31m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 28m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 19m
    0