Борачка организација Пале: На посао чека 31 дијете погинулог борца

11.09.2020. 14:06
6
ИЗВОР: СРНА

Предсједник Борачке организације Пале Михајло Парађина изјавио је данас да на подручју ове локалне заједнице 31 дијете погинулог борца чека да буде радно ангажовано, те додао да је ова организација својим ангажманом успјела да запосли више од 60 дјеце погинулих бораца у овој локалној заједници.

- Према подацима Завода за запошљавање Српске, двадесеторо дјеце завршило је факултет и обавило приправнички стаж и потребан им је посао, а са средњом школском спремом је 11 дјеце погинулих бораца - изјавио је Парађина на конференцији за новинаре на којој је било ријечи о проблему запошљавања дјеце погинулих бораца.

Према његовим ријечима, Борачка организација Пале је својим ангажманом успјела да запосли више од 60 дјеце погинулих бораца у овој локалној заједници.

Парађина истиче да је Борачкој организацији приоритет запошљавање дјеце погинулих бораца, поготово у породицама у којима има двоје дјеце која су одрадила приправнички стаж и ниједно није радно ангажовано, да се из тих породица запосли по једно дијете, као и да приоритет у запошљавању буде социјални статус.

Према његовим ријечима, ова организација потенцира и питање побољшања материјалног статуса борачких категорија, те повећање личних и породичних инвалиднина које су посљедњи пут повећане 2008. године, као и да борачки додатак сви добијају на мјесечном нивоу.

Он је додао да у паљанској Борачкој организацији имају јасан став о томе да живот дат за Републику Српску мора бити испред сваке партијске књижице.

Парађина подсјећа да је Борачка организација прошле седмице одржала састанак са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем о запошљавању дјеце погинулих бораца.

Он је навео да је Вишковић рекао да ће Влада Српске донијети одређене мјере којима ће обавезати локалне заједнице, јавне институције, предузећа и друге службе да, у складу са законским рјешењима, наставе приоритетно запошљавати дјецу погинулих бораца.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Пале Ђорђе Ристичевић рекао је да у овој организацији активно раде на унапређењу питања запошљавања дјеце погинулих бораца, иако понекад то иде тешко.

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    Djete PB 13.09.2020. 03:57
    Kakve lazi iz Boračke organizacije ... muka nam je vise od tebe Mihajlo
  • Generic placeholder image
    Milica 12.09.2020. 11:02
    Ma ne budite ludi i naivni, i dalje se zapošljava SAMO onaj ko ima VEZU. Paradjina prvi sebe zaposlio. Mislite da se bori, ma kako da ne. Ta djeca su imala jos neku vezu pa se sama skinula sa evidencije.
  • Generic placeholder image
    zox 12.09.2020. 10:24
    Шта је дезертери,хоћете преко реда и посао.Прво породице погинулих а вама шта остане.Ако вам не ваља назад у Србију
  • Generic placeholder image
    Jelena 11.09.2020. 22:29
    Kad pocinjete da zaposljavate decu ratnih vojnih invalida? Hoce li se vise uhljebiti ova deca? Ili mozda trebamo da sacekamo i da se unucad poginulih boraca uhljebe? Gladezi hocete li se vise najesti?
  • Generic placeholder image
    Јово 11.09.2020. 17:08
    Како те није срамота г. Парађина, да после 25 година мира, нисте били у стању да их запослите. Срам вас било...
  • Generic placeholder image
    Marko 11.09.2020. 15:39
    Dok se svi uhljebe, mi ostali cemo zivot dati ovakvom losem sistemu, ili cemo otici odavde, tamo gdje se zapošljava po stručnosti, ne po ostalim kriterijumima, i gdje moze normalno da se zivi.
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    6h 42m
    6
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    20h 24m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    19h 52m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    18h 43m
    0
  • Младић избоден ножем у парку!
    22h 46m
    0