Борачка организација Пале обиљежава Дан Републике Српске

08.01.2021. 16:03
0
ИЗВОР: Катера

Служењем помена погинулим и умрлим борцима Војске Републике Српске, те полагањем вијенаца и одавањем почасти, Борачка организација општине Пале сутра ће обиљежити 9. јануар - Дан Републике Српске.

Према информацијама које смо добили из Борачке организације општине Пале, служење помена ће се одржати у 10:30 часова у цркви Успења Пресвете Богородице у Палама, а полагање вијенаца у 11:00 часова код Централног споменика погинулим и умрлим борцима Војске Републике Српске са територије општине Пале, на Тргу Републике Српске у Палама.

Традиционално, Дан Републике Српске испред Борачке организације се у Палама обиљежава полагањем вијенаца и одавањем почасти код централног споменика погинулим и умрлим борцима Војске Републике Српске и Министарства унутрашњих послова Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату. 

Централни споменик изграђен је на Тргу Републике Српске, како се локација на којој се налази званично зове, а на њему се налази и осам спомен плоча са именима 536 бораца ВРС и МУП-а Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 25m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    15h 39m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    13h 29m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    5h 54m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    16h 44m
    0