Борачка организација Пале разматрала извјештај о раду за 2021. годину

28.02.2022. 21:32
0
ИЗВОР: Катера

Борачка организација општине Пале одржала је вечерас редовну сједницу на којој је руководство разматрало извјештај о раду за 2021. годину и Програм рада и Финансијски план за 2022. годину.

Разматрана и ситуација у организацији шест мјесеци након проведених ванредних избора, као и евентуалне замјене у постојећем руководству.

Предсједник Предсједништва БО Пале Јасна Гавриловић Лазаревић је истакла да је, поред редовних активности организације, 2022. година обиљежавања.

- Иза себе смо имали један тежак период и у наредном периоду ћемо се посветити рјешавању нагомиланих проблема у вези са борачким категоријама, првенствено, неостварених давања око борачког додатка - каже Лазаревић Гавриловић.

Слика


Она истиче да су велика очекивања борачке популације у Палама по овом питању, те да ће уложити све напоре како би реализовали задате циљеве.

- Надамо се да ће ова година обиљежавање бити и година свих бораца и коначно остварења онога што су и заслужили својом борбом за Републику Српску - додала је Лазаревић Гавриловић.

Предсједник Скупштине БО Пале Петар Клисара је додао да је на вечерашњој сједници извршена анализа рада за протеклу годину, односно за период од када је ново руководство преузело борачку организацију.

Клисара је додао да је рад у претходном периоду протекао у борби ослобађања проблема које је бивше руководство БО Пале водило.

- Трудимо се да одрадимо посао, а највећи дио који смо одрадики јесте пружање помоћи борачким категоријама које су у лошег материјалног стања, кроз додјелу једнократних средстава помоћи и кроз остваривање њихових права, која су  регулисана статутом и актом БО Пале - појаснио је Клисара.

Коментари 0
Повезане вијести
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Крађа у Палама Крађа у Палама
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    9h 48m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    22h 9m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    56m
    1
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    3h 39m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    20h 57m
    0